Ιαν 11

Έναρξη μαθημάτων για το Κρατικό Πιστοποιητικό στην Πληροφορική

Ξεκινούν την Δευτέρα 14-1-2019 (13:00 – 14:30) στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας τα μαθήματα για το Κρατικό Πιστοποιητικό στην Πληροφορική.

 

Δεκ 21

Στη μνήμη του συναδέλφου Δημητρίου Νάστα

 

Τελείται το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Παλαοημερολογητών το 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του αγαπημένου μας φίλου και συναδέρφου Δημήτρη Νάστα.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας, με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρετά έναν εξαίρετο εκπαιδευτικό ο οποίος, για όσα χρόνια υπηρέτησε στο σχολείο μας μέχρι τη συνταξιοδότηση του έξι χρόνια πριν, υπήρξε πάντοτε μια “ήρεμη δύναμη”, ένας άνθρωπος που εξέπεμπε ήθος, αξιοπρέπεια, ευασθησία, αγάπη για τη γνώση.

Ως ελάχιστη, συμβολική τιμή στη μνήμη ενός συναδέρφου που πολύ αγάπησε και σεβάστηκε τα παιδιά, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας πραγματοποίησε δωρεά 100 ευρώ στο ίδρυμα “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Μαθητές και διδάσκοντες του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Νάστα και ευχόμαστε η μνήμη του να συντροφεύει το σχολείο μας στις δραστηριότητες του στο μέλλον.

Δεκ 06

Στολισμός δέντρου στο μουσείο «Αρέθουσα»

 

Έτοιμη και η κορυφή!

Έτοιμη η κορυφή του δέντρου που θα στολίσουν οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του σχολείου μας στο μουσείο «Αρέθουσα».

Το άστρο και τις επιγραφές, λεπτοδουλεμένα και φτιαγμένα από φυσικά υλικά (κλαδάκια και έλικες κισσού) μπορείτε να τα θαυμάσετε παρακάτω.

Ακόμη καλύτερα μπορείτε να τα θαυμάσετε στο χώρο του μουσείο που θα φιλοξενεί το στολισμένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και όλη την διάρκεια των γιορτών!

Καλές γιορτές σε όλους!

 

 

 

 

 

Δεκ 04

Δελτίο Τύπου 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας

 

Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας θα στολίσουν ένα θεματικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο μουσείο Αρέθουσα.

Ο στολισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11.30 στο χώρο του Αρχαιολογικού μας μουσείου Αρέθουσα.

Στο πλαίσιο ενός διαθεματικού project στο μάθημα της Τεχνολογίας με τίτλο: «Τεχνολογία και Τοπική ιστορία» η τεχνολόγος του σχολείου κα Βούργια Βασιλική δημιουργεί μαζί με τους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Χριστουγεννιάτικα στολίδια με θέμα το μύθο της νύμφης Αρέθουσας. Απεικονίσεις της Αρέθουσας και του Αλφειού σε νομίσματα, αναγεννησιακούς πίνακες και αγάλματα μετατρέπονται πάνω στο ξύλο σε πανέμορφα Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Η κα Βούργια μαθαίνει στα παιδιά μια πρωτότυπη τεχνική δημιουργίας οικολογικών αντικειμένων, καλλιτεχνικά άψογων και εμπνευσμένων από την τοπική ιστορία. Τα ξύλινα στολίδια επικαλύπτονται με πολλές στρώσεις ειδικού γuαλιστικού ώστε να έχουν την απαραίτητη Χριστουγεννιάτικη λάμψη.

Η εκπαιδευτικός κα Σοφία Παπαδιόχου επιμελείται με φυσικά υλικά στο μάθημα των καλλιτεχνικών το αστέρι της κορυφής του δέντρου και την επιγραφή που το συνοδεύει: «Αρέθουσα – 2ο Γυμνάσιο».

Οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας ευχαριστούν θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, τον Σύλλογο Πολιτών «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ», καθώς και το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιημάτων Βούργιας για την ευγενική χορηγία στις πολιτιστικές δημιουργικές προσπάθειες τους.

Επίσης ευχαριστούν θερμά για τη συνεργασία την Εφορεία Αρχαιοτήτων Νομού Ευβοίας.

Δεκ 03

Ενημέρωση γονέων, Δεκέμβριος 2018

 

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών /τριών του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας μπορούν να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών από τις 8:00 πμ έως τις 1:00 μμ.

Επίσης μπορούν να ενημερώνονται και κάθε άλλη ημέρα επιθυμούν. Σε αυτή την περίπτωση για διευκόλυνσή τους μπορούν να συμβουλευτούν το πρόγραμμα του παιδιού τους.

 

 

Νοέ 12

5η επίσκεψη ERASMU+,Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στην Αττάλεια της Τουρκίας

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ αντιπροσωπεία του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας ταξίδεψε στην Αττάλεια της Τουρκίας από τις 5 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Σχεδιασμός Ζωής σε μια Κινούμενη Πραγματικότητα». Το ιδιαίτερο θέμα που επεξεργάσθηκαν οι 5 αντιπροσωπείες των εταίρων από την Γερμανία, Σλοβακία, Λιθουανία, Ελλάδα και Τουρκία ήταν  «Η Τουριστική Εκπαίδευση και τα Επαγγέλματα».

Οι εργασίες των μαθητών/τριών παρουσιάστηκαν την 1η ημέρα στο υπερσύγχρονο, μοντέρνο και όμορφο δημόσιο σχολείο Muhittin Mustafa Bocek Anadolu Lisesi στην Αττάλεια. Σε αυτές παρουσιάστηκαν οι εκπαιδευτικοί θεσμοί που προσφέρει η κάθε χώρα των εταίρων για την εκπαίδευση στα τουριστικά επαγγέλματα καθώς και η ποικιλία και οι ιδιαιτερότητες κάθε χώρας. Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν ποικίλες επισκέψεις.
Στο γραφικό ιστορικό κέντρο της Αττάλειας όπου είδαμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και την Πύλη του Ανδριανού,

  • Στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Bilim που προσφέρει σπουδές στα τουριστικά επαγγέλματα,
  • Σε εργοστάσιο τροφίμων στην Αττάλεια,
  • Στα αρχαία Μύρα της Λυκαονίας ή Λυκίας όπου επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τη Νεκρόπολη, το αρχαίο θέατρο, καθώς και την βυθισμένη πόλη στο νησί Κέκοβα,
  • Στην αρχαία και Βυζαντινή Σίδη όπου επισκεφθήκαμε το καλοδιατηρημένο ρωμαϊκό θέατρο της Ασπένδου, το επιβλητικό ρωμαϊκό υδραγωγείο και τη μεσαιωνική τουρκική γέφυρα.

Φυσικά δεν έλειψαν η μουσική και οι τουρκικοί παραδοσιακοί χοροί που παρουσιάστηκαν από μαθητές/τριες του σχολείου για τους επισκέπτες. Ανάμεσά τους απολαύσαμε και το παραδοσιακό ρεμπέτικο «Μισιρλού» σε τουρκική εκτέλεση.

Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από την ομορφιά της Αττάλειας και της περιοχής της Παμφυλίας στη Μικρά Ασία, αλλά και από την θερμή φιλοξενία των Τούρκων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

 

Η συνάντηση στην Τουρκία ήταν η τελευταία συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας. Ένα πρόγραμμα το οποίο πρόσφερε στους μαθητές/τριες μας και στους εκπαιδευτικούς μας αξιόλογες  γνώσεις για τις δυνατότητες επαγγελματικού προσανατολισμού και εκπαίδευσης, καθώς επίσης και γνώσεις όσον αφορά στο επαγγελματικό τοπίο στην Ευρώπη. Τελικό προϊόν του προγράμματος θα είναι μία εφαρμογή App, στην οποία οι μαθητές/τριες θα μπορούν να βρουν αυτό που τους ενδιαφέρει επαγγελματικά καθώς και πώς ή πού μπορούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες στην Ευρώπη. Στην ιστοσελίδα του προγράμματος μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες μας: http://jjanonis.su.lt/erasmus/

Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας μαζί με το γερμανικό σχολείο Hessenwaldschule  στην Weiterstadt της Γερμανίας και ένα καινούργιο σχολείο σε πόλη-λιμάνι της Λιθουανίας αποφάσισαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους με σχολεία από την Ιταλία, Γαλλία και Τσεχία σε επόμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που θα αιτηθούν τον Απρίλιο και θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2019.

Νοέ 01

Πρόγραμμα «Ζεστή Κατοικία»

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα «Ζεστή Κατοικία» και για το κουπόνι 200 ευρώ (καύσιμη ύλη), από τα αρχεία που αναρτούμε εδώ:

 Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

 

Οκτ 03

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων: Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

 

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018  στις 6:00μμμ θα γίνει ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριων στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.

Η παρουσία όλων είναι σημαντική.

 

Η Διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων

 

Σεπ 30

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Χαλκιδέων αύριο Δευτέρα 1/10/2018

Το σχολείο μας αύριο Δευτέρα 1/10/2018 θα παραμείνει κλειστό, δεν θα λειτουργήσει.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Χαλκιδέων αύριο Δευτέρα 1/10/2018

Από τον Δήμο Χαλκιδέων ανακοινώνεται ότι κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, όλα τα σχολεία της Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων, λόγω των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

 

 

Σεπ 08

5η συνάντηση Erasmus+

 

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων