Επιστροφή σε Μαθητές

Οι Μαθητές στο ΠΣΔ

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου, έχουν λογαριασμούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, στο οποίο και δημιούργησαν “Ομάδα” και σχετικό Ιστολόγιο.

Η Ομάδα των Μαθητών του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας βρίσκεται στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/groups/2gymnasio/.  Είναι ιδιωτική ομάδα με μέλη όλους τους μαθητές  του σχολείου. Ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες, μπορεί η ομάδα αυτή να ρυθμίζεται ως κρυφή ή κάποιες σπάνιες φορές ως δημόσια. Ενδιαφέρον έχουν οι “Συζητήσεις” της ομάδας όπου κάθε μέλος μπορεί να συμμετάσχει.

Το ιστολόγιο της ομάδας βρίσκεται στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/2gymnasio/ και έχει τον τίτλο “Μ.Μ.Ε-Μέσα Μαθητικής Έκφρασης”,  σαν λογοπαίγνιο στο Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Εκεί οι μαθητές μπορούν να δημοσιεύουν άρθρα για όποιο θέμα τους ενδιαφέρει. Ο σκοπός είναι η εξοικείωση με το μέσο, η εισαγωγή τους στα κοινωνικά δίκτυα και η ανάπτυξη σωστών στάσεων και συμπεριφορών στο Διαδίκτυο γενικά.

Οι μαθητές με τους κωδικούς του μαθητικού τους λογαριασμού έχουν πρόσβσαη σε όλες τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και συγκεκριμμένα οι πιο βασικές υπηρεσίες είναι οι παρακάτω:

 1. Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:  webmail.sch.gr
 2. Ιστολόγια και Ομάδες: blogs.sch.gr
  Θα μας χρειαστούν τα ιστολόγια:
  blogs.sch.gr/2gymchlk/
  blogs.sch.gr/2gymnasio/
  blogs.sch.gr/anakyklosi/
  blogs.sch.gr/tsomokou/
  blogs.sch.gr/brothership/
 3. Ηλεκτρονική Τάξη: eclass.sch.gr
  Οι μαθητές μπορούν να κάνουν αναζήτηση και να βρουν την ηλεκτρονική τάξη του σχολείου μας και κάθε άλλου σχολείου, συμπληρώνοντας τα κατάλληλα κριτήρια. (Για εμάς ο νομός είναι αρκετός. Ή εδώ )

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση