Μαΐ 14 2020

Εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού 2020-2021Λήψη αρχείου

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Οκτ 28 2018

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Θόδωρον και το προσφυγόπουλο» του Κοσμά Τσίναλη

Την Πέμπτη 19/10/2018 επισκέφτηκε τις Β1 και Γ2 τάξεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου μας, ο συγγραφέας και δάσκαλος Κοσμάς Τσίναλης από την Έδεσσα, στα πλαίσια της Τοπικής ιστορίας, για να μας παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Ο Θόδωρον και το προσφυγοπουλο». Αφού μας διάβασε κάποια αποσπάσματα από το έργο του , μοιράστηκε τις σκέψεις του μαζί μας και ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά για την προσφυγιά. Με ευστοχες ερωτήσεις ο συγγραφέας παρακίνησε τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στη συναρπαστική ιστορία των δύο ηρώων του βιβλίου και απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών με υπομονή και αγάπη.
Ευχαριστούμε θερμά τον συγγραφέα και δάσκαλο Κοσμά Τσίναλη για την ανταπόκριση που έδειξε στο κάλεσμα του κι ευχόμαστε να συνεχίσει με την ίδια έμπνευση, ευαισθησία και αγάπη να μας προσφέρει σύγχρονους προβληματισμούς και θέματα για τις αξίες της ζωής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Οκτ 28 2018

Επίσκεψη στο οινοποιείο του Γεωργίου Τερζή στο Χέρσο Κιλκίς

Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου η Β’τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο οινοποιείο του Γεωργίου Τερζή, το οποίο βρίσκεται στο Χέρσο Κιλκίς.
Μόλις φτάσαμε ο κύριος Γιώργος μας περίμενε στην αίθουσα υποδοχής όπου και μας καλωσόρισε εγκάρδια.
Είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους χώρους παραγωγής και εμφιάλωσης του κρασιού και να συζητήσουμε για τη διαδικασία παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησής του.
Οι μαθητές αποκόμισαν πολλές γνώσεις και πληροφορίες,αλλά και συμμετείχαν ενεργά σε όλη αυτή τη διαδικασία παρασκευής και εμφιάλωσης του κρασιού και τσίπουρου.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γεώργιο Τερζή για την όμορφη φιλοξενία του και του ευχόμαστε τα καλύτερα!!!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Οκτ 28 2018

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

Την Πέμπτη 11.10.2018, μετά από αναβολή, πραγματοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο χώρο του αθλητικού κέντρου «Αλέξανδρος «Κιλκίς.
Οι μαθητές έτρεξαν, έπαιξαν και διασκέδασαν με ομαδικά αθλήματα και χορό, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των προπονητών του Αλέξανδρου sports center Κιλκίς.
Οι μαθητές, και το διδακτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση και την άριστη καθοδήγηση η οποία συνδύασε ψυχαγωγία και σωματική άσκηση!!!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Οκτ 28 2018

Επίσκεψη στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου

Την Τρίτη 9.10.2018 η Β1 και η Γ2 τάξεις του 2ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς, επισκεφτήκαμε τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου για να προσκυνήσουμε το ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου. Στη συνέχεια ο πατέρας Επιφάνιος με ευλάβεια μίλησε για το βίο του Αγίου. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με όσα είδαν και άκουσαν και διατύπωσαν τις απορίες τους κάνοντας εύστοχες ερωτήσεις στον ιερέα και εκείνος απάντησε με απλό και κατανοητό τρόπο!
Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον πατέρα Επιφάνιο για όλα αυτά που μας είπε συμβάλλοντας σημαντικά στην ευαισθητοποίηση των παιδιών!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Οκτ 28 2018

Έκθεση ζωγραφικής «Τα ημιτελή» του Δημήτρη Γκιούλτσου

Την Δευτέρα 8/10/2018 τα δύο τμήματα της Β’ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς , επισκεφτήκαμε την έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Γκιούλτσου, εκπαιδευτικού του σχολείου μας, με τίτλο «τα ημιτελή «.
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο της»Τεχνης»από τον ίδιο, παρατηρώντας κάθε πίνακα με όλες του τις λεπτομέρειες!
Ύστερα ο εξαιρετικός ζωγράφος, έδειξε στα παιδιά την τεχνική του με τους κόκκους μελάνης και αυτά στη συνέχεια προσπάθησαν να μιμηθούν την τέχνη του! Τέλος απάντησε στις πολλές απορίες των παιδιών!
Τον ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε από καρδιάς να συνεχίζει να μας χαρίζει τα υπέροχα δημιουργικά του έργα!!!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Νοέ 04 2017

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς

1 3
4 2

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 εμείς οι μαθητές της Δ2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου  επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς. Ήταν μια εκπαιδευτική εκδρομή στη διάρκεια της οποίας μάθαμε για την διατροφή των ανθρώπων στα αρχαία χρόνια.

Ένας αρχαιολόγος μας οδήγησε σε μια αίθουσα όπου με τη βοήθεια του υπολογιστή πρόβαλλε εικόνες από τη ζωή των πρώτων ανθρώπων. Είδαμε πως ζούσαν στις καλύβες τους. Τους άνδρες που πήγαιναν για κυνήγι, τις γυναίκες που φρόντιζαν τα παιδιά και άναβαν την φωτιά στις εστίες και μαγείρευαν. Μιλήσαμε για την εποχή που ο άνθρωπος γίνεται γεωργός και αρχίζει να καλλιεργεί δημητριακά. Μάζευε το σιτάρι , το άλεθε με τους χειρόμυλους και έκανε το αλεύρι που στη συνέχεια το ζύμωνε και έκανε το ψωμί όπως το κάνουμε και εμείς σήμερα, απλά με διαφορετικά εργαλεία.

Εκείνα τα χρόνια οι άνθρωποι τρέφονταν πιο υγιεινά. Έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αγαπημένη τροφή ήταν τα ψάρια.

Σε πολλές εικόνες είδαμε τους άντρες να γλεντάνε, ενώ οι γυναίκες να σερβίρουν το φαγητό και να προσφέρουν το κρασί.

Αφού τελείωσε η παρουσίαση, πήγαμε σε μια άλλη αίθουσα  όπου πλάσαμε με ζυμάρι μικρά ψωμάκια σε ότι σχήμα θέλαμε ο καθένας. Με μεγάλη προσοχή τα πήγαμε στο σχολείο και τα ψήσαμε. Μοσχοβόλησε όλο το σχολείο. Όσοι τα δοκίμασαν μας είπαν ότι ήταν πεντανόστιμα.

Περάσαμε υπέροχα στο μουσείο. Ήταν μια ….νόστιμη επίσκεψη.

                                                     Οι μαθητές της Δ2 τάξης

                                                  2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σεπ 06 2017

2ο Δημοτικό – Αγιασμός της Σχολικής Μονάδας

Αγαπητοί γονείς,

Προκειμένου να οργανώσετε τις άδειες και το πρόγραμμά σας, σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός του Σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9:15. 

Τα παιδιά θα προσέλθουν στο Σχολείο στις 8:00 χωρίς τσάντες και θα αποχωρήσουν μετά το πέρας του Αγιασμού.

Τα βιβλία τους θα τα παραλάβουν την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017.

Επιπλέον από τη Τρίτη 12.9.2017 το Σχολείο θα λειτουργεί κανονικά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έρχονται στις 8:οο και θα σχολούν στις 13:15. Το Ολοήμερο Τμήμα και το Τμήμα πρόωρης υποδοχής θα λειτουργούν κανονικά και τα παιδιά θα προσέρχονται και θα αποχωρούν την ώρα που έχουν δηλώσει.

Η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου σας εύχονται υγεία και…

Καλή Σχολική Χρονιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 28 2017

«μικρές περιπλανήσεις στις σελίδες ενός βιβλίου»

24.4.cdr

24.4.cdr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                  ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

«μικρές περιπλανήσεις στις σελίδες ενός βιβλίου»

θεατρικό παιχνίδι

για μικρούς και μεγάλους

εμπνευσμένο από το βιβλίο «Πιθανότητες» του Δημήτρη Μπασλάμ

ΚΗΠΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

 

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

 

ΩΡΑ: 12.00 το μεσημέρι

 

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς διευρύνει τις δραστηριότητές της στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για πρώτη φορά προσκαλεί τους μικρούς, από 8 ετών, αλλά και τους μεγάλους φίλους του Μουσείου να συμμετάσχουν σε ένα θεατρικό παιχνίδι, εμπνευσμένο από το καινούριο βιβλίο «Πιθανότητες» του γνωστού συγγραφέα και μουσικού Δημήτρη Μπασλάμ.

Η δράση, με τίτλο «μικρές περιπλανήσεις στις σελίδες ενός βιβλίου», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Το Μουσείο θα υποδεχθεί στον κήπο του δύο σπουδαίους δημιουργούς στον χώρο του παιδικού βιβλίου, τον συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ και τη θεατροπαιδαγωγό Ανέτα Λιάπτση, οι οποίοι συναντιούνται σ’ ένα μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο «Πιθανότητες», που μιλά για τα σταυροδρόμια, τις αποφάσεις, τ’ αδιέξοδα και τις διεξόδους που έχει ο καθένας μας, όταν καλείται να πάρει μια απόφαση για να προχωρήσει.

«Στέκομαι λοιπόν όρθια και κοιτάζω ευθεία μπροστά. Βλέπω πως έχω τρεις επιλογές. Να προχωρήσω ευθεία. Να προχωρήσω αριστερά. Να προχωρήσω δεξιά. Πίσω δεν πάω. Και ρωτώ. Αν. Αν λέω, αν…«.

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μπασλάμ είναι σχολιασμένο με μοναδικό τρόπο από τις δυνατές, διαυγείς και εναργείς εικόνες της Ντανιέλας Σταματιάδη. Ένα βιβλίο για παιδιά, εφήβους και ενήλικους που καλούνται να πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν. Πού να πάνε όμως; Ευθεία, δεξιά ή αριστερά; Γιατί πίσω δεν πάει…

 

Οι μικροί επισκέπτες θα πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6977517758 (Μαρία Φαρμάκη), 6975734239 (Νεκτάριος Πουλακάκης) και 23410-22477 (Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς).

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του αρτοποιείου «Ο Γιώργος».

 

 

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ώρα προσέλευσης: 11:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σεπ 08 2016

Αγιασμός Σχολικής Χρονιάς 2016 -2017

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός του Σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 8:30. 

Τα παιδιά θα προσέλθουν στο Σχολείο στις 8:00 χωρίς τσάντες και θα αποχωρήσουν μετά το πέρας του Αγιασμού.

Τα βιβλία τους θα τα παραλάβουν την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016.

Επιπλέον από τη Τρίτη 13.9.2016 το Σχολείο θα λειτουργεί κανονικά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έρχονται στις 8:οο και θα σχολούν στις 13:15. Το Ολοήμερο Τμήμα και το Τμήμα πρόωρης υποδοχής θα λειτουργούν κανονικά και τα παιδιά θα προσέρχονται και θα αποχωρούν την ώρα που έχουν δηλώσει.

Η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου σας εύχονται υγεία και…

Καλή Σχολική Χρονιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Επόμενα »