Απρ 26 2017

Ο Καραγκιόζης και το Λαϊκό Θέατρο Σκιών στην Ελλάδα

1 karagkiozhs3
4 karagkiozhs7

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΦΙΓΟΥΡΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση φιγούρας Θεάτρου Σκιών που παρουσιάστηκε στον χώρο του 2ου Δημοτικού Κιλκίς, στo πλαίσιo των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων. Τα εκθέματα κατασκευάστηκαν από τους μαθητές/ριες και των δύο τμημάτων που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής, κο Ανέστη Χρυσάφη και θα ολοκληρωθεί με το τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές στην απογευματινή ζώνη του Ολοήμερου Προγράμματος είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν το Λαϊκό Θέατρο Σκιών στην Ελλάδα και να κατασκευάσουν τις δικές τους φιγούρες, να μάθουν να παίζουν με αυτές, να αυτοσχεδιάζουν με παιγνιώδη τρόπο, και να εμψυχώνουν τις δικές τους δημιουργίες.

Επίσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένες παραστάσεις Θεάτρου Σκιών για την θεωρητική προσέγγιση του θέματος. Προς το τέλος του Προγράμματος οι ίδιοι οι μαθητές θα μάθουν να παρουσιάζουν την δική τους παράσταση Καραγκιόζη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση