Απρ 02 2018

Το 2ο Νηπιαγωγείο στο Σχολείο μας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου

Η 2η ημέρα του Απριλίου είναι η ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα. Με αφορμή το γεγονός ότι κατά την ημέρα του φετινού εορτασμού τα σχολεία θα ήταν κλειστά λόγω των εορτών του Πάσχα, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας αποφάσισε να οργανώσει τις δράσεις του νωρίτερα,  την Τρίτη και Τετάρτη, 27 και 28 Μαρτίου αντίστοιχα. Κάθε τμήμα οργάνωσε τις δράσεις του με τη δημιουργία ποιημάτων, αφισών και εικαστικών έργων, ενώ παράλληλα λειτούργησε και έκθεση παιδικού βιβλίου την οποία επισκέφθηκαν περιοδικά όλα τα τμήματα.

Εκτός από τα τμήματα του Σχολείου μας, την έκθεση επισκέφθηκαν και τα νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς. Οι μικροί μας φίλοι περιηγήθηκαν στην έκθεση, ξεφύλλισαν τα βιβλία, ενώ με την Υποδιευθύντρια του Σχολείου κα Ζήνα Κωνσταντινίδου συζήτησαν πολλά  πράγματα  σχετικά με το παιδικό βιβλίο, τον συγγραφέα Χανς Κρίστιαν  Άντερσεν και τα παραμύθια του. Στο τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους.

Το σχολείο μας ευχαριστεί τις Νηπιαγωγούς του 2ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς για την συνεργασία  που εύχεται να συνεχιστεί με παρόμοιες δράσεις στο μέλλον.