Οκτ 09 2016

Τα πιο γλυκά σταφύλια

1 2
4

 

Την Τρίτη στις 27 του μήνα, η κυρία μας, μας πρότεινε να βγούμε στην ώρα της Ευέλικτης Ζώνης να μαζέψουμε σταφύλια από το αμπέλι του σχολείου.

Η κυρία είχε φέρει μια σκάλα γιατί δε φτάναμε, είχε φέρει ένα μικρό πανέρι κι ένα στραγγιστήρι. Αφού ατ κόψαμε, κατεβήκαμε τη μαρμάρινη σκάλα και πήγαμε στη βρύση. Τα πλέναμε και γευτήκαμε τη γλυκύτατη γεύση τους.

Ήταν τα ωραιότερα σταφύλια! Μακάρι την επόμενη χρονιά να ξανακόψουμε και να είναι γλυκά όπως και φέτος!

 

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 με τη δασκάλα στην ώρα της Ευέλικτης Ζώνης, πήγαμε στην πίσω αυλή του σχολείου μας, γιατί εκεί είχε ένα μικρό αμπέλι και θέλαμε να μαζέψουμε μερικά σταφύλια.

Επειδή δε τα φτάναμε πήραμε μια σκάλα. Μαζέψαμε πάρα πολλά, μέχρι που έπεφταν από το μεγάλο και βαρύ από τα σταφύλια καλάθι. Αφού μαζέψαμε πολλά σταφύλια, πήγαμε να τα πλύνουμε. Μας πήρε λίγη ώρα, αφού τα αγόρια τεμπέλιαζαν στο παγκάκι.

Στο τέλος τα φάγαμε, αλλά είχαν μέσα κουκούτσια. Πάντως ήταν νόστιμα και γλυκά!

Ήταν μια εμπειρία που δε θα ξεχάσω ποτέ.

 

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, η κυρία, μας πρότεινε κάτι ωραίο. Να βγούμε στην αυλή και να τρυγήσουμε το αμπέλι του σχολείου την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης.

Αφού βγήκαμε έξω και η κυρία είχε τα απαραίτητα εργαλεία, ξεκινήσαμε να κόβουμε τα σταφύλια. Μετά τα πλύναμε στη βρύση του σχολείου και τα πήγαμε στην τάξη.

Αρχίσαμε να τα τρώμε. Ήταν νόστιμα, αλλά είχαν πολλά κουκούτσια… Τέλως πάντων, ήταν νόστιμα πολύ!

Νομίζω ότι αυτή την ημέρα δε θα την ξεχάσω!!!

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος  Δ1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

1

 

 

 

 

 



 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση