Αδέσποτες πατούσες στη ζωή μας

423944329 1357076725011700 7090804074900099931 n

Αδέσποτα ζώα και 2ο ΔΣ Ιεράπετρας!

Τα παιδιά της Β’ τάξης του σχολείου μας με τις/τους εκπ/κούς τους,  παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό  πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα και τα ζώα συντροφιάς !

Το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΖΩΙΑ” σε συνεργασία Δήμου και Δημ. Αστυνομίας με υπεύθυνο τον κ. Γιάννη Γαϊτανάκη πραγματοποιείται για τα σχολεία μας . Τα παιδιά μέσα από μια ελκυστική  παρουσίαση από τον κ. Γαϊτανάκη, μέσα από ερωτήσεις και συζήτηση , μέσα από παιχνίδια και μέσα από την μικρή πρωταγωνίστρια τη σκυλίτσα του Δήμου, τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν τα αδέσποτα ζώα.

Θέματα και ερωτήσεις όπως: Πώς βρίσκονται τόσα αδέσποτα στο δρόμο; Πως μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε; Πως μπορούμε να φροντίσουμε ένα αδέσποτο ζώο αν το βρούμε; Πως υιοθετούμε ζωάκια; Από που ζητάμε βοήθεια αν ένα ζωάκι κινδυνεύει;

Τα παιδιά συντροφιά με την όμορφη σκυλίτσα κατανόησαν την έννοια της υπευθυνότητας που πρέπει να έχουμε όλοι και  πόσο δύσκολη , συνειδητή  και σοβαρή υπόθεση  πρέπει είναι η απόφαση από όλους μας  , να  έχουμε κατοικίδιο, γιατί κάθε ζωάκι αξίζει αγάπη και φροντίδα.

Η βιωματική προσέγγιση από τους υπεύθυνους του προγράμματος βοηθησε τα παιδιά να καταλάβουν ότι τα ζώα έχουν τα ίδια δικαιώματα και συναισθήματα με εμάς τους ανθρώπους.

Η σωστή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ !

Μεγάλο ευχαριστώ στους υπεύθυνους του προγράμματος, στον Δήμο μας και στην μικρή σκυλίτσα , που έκλεψε την παράσταση και μας συγκίνησε με την ιστορία της ζωής της.