Επίσκεψη γυναικολόγου και μαίας στην ΣΤ’ Τάξη

“Μάθημα” με τον γυναικολόγο κ. Γιάννη Δρακάκη και την μαία κ. Ελένη  Ντιτσούδη!

Μάθημα μόνο για εφήβους !

Στα πλαίσια των ΕΔ με θέμα “Σεξουαλική Αγωγή”, τα παιδιά της ΣΤ’  κάθε εβδομάδα επεξεργάζονται  ένα διαφορετικό θέμα. Η κουβέντα ξεκίνησε από τον Οκτώβριο  για τις αλλαγές στο σώμα, για τα STEREO-TYPA, για την προεφηβεία , για την αυτοεκτίμηση, για το πως βλέπουμε τον εαυτό μας, για το πόσο σημαντικό είναι να μην γελάμε για τις  αλλαγές που βλέπουμε στο σώμα άλλου παιδιού, για το πόσο σημαντικό είναι να μην ντρεπόμαστε  για το σώμα μας.

Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα καλέσαμε και τον γυναικολόγο του νοσοκομείου μας κ. Δρακάκη Γιάννη και την μαία , την γλυκύτατη κ. Ελένη Ντιτσούδη . Με πολλή χαρά δέχτηκαν τη πρόσκλησή μας και ήρθαν πρώτη φορά σε δημοτικό για να μιλήσουν στα εφηβάκια μας για το ευαίσθητο θέμα των αλλαγών του σώματος , την περίοδο και ότι άλλο απασχολεί τα παιδιά.

Αρχικά η συζήτηση και η ενημέρωση έγινε με όλη τη τάξη μαζί και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες , αγόρια – κορίτσια, για πιο εξειδικευμένες απορίες και προβληματισμούς.

Τα παιδιά με πολλή σοβαρότητα ρώτησαν πολλά, κανείς δεν γέλασε με καμία ερώτηση και στη συνέχεια είδαν ωραίες παρουσιάσεις για την εφηβεία.

Σαν επίλογος της όλης δράσης φτιάξαμε ένα κουτί  με είδη καθημερινά και τα αγόρια προσφέρθηκαν να φέρουν σερβιέτες για τα κορίτσια.  Μετά από αυτή τη δράση ,νιώσαμε ότι δεν φοβόμαστε τις λέξεις και να ζητάμε βοήθεια  αν έχουμε οποιαδήποτε ανάγκη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γιάννη γυναικολόγο του νοσοκομείου μας και στη κ. Ελένη , μαία στο νοσοκομείο μας. Συγχαρητήρια για τη αμεσότητα, τον ωραίο λόγο τους και την ελκυστική παρουσίασή τους που κέρδισε όλα τα παιδιά.