Επιμορφωτικές δράσειςΛήψη αρχείου

 Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
«COVID-19: ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ»
4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η πανδημία COVID-19 συνεχίζει, δυστυχώς, να ταλαιπωρεί την παγκόσμια κοινότητα με σημαντικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα των κοινωνικών, των επαγγελματικών, των αθλητικών και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης και του αθλητισμού οι επιπτώσεις στη μαθησιακή και στην προπονητική διαδικασία και στην ψυχοκοινωνική κατάσταση των μαθητών/τριων, των αθλητών/τριων, των εκπαιδευτικών και των προπονητών/τριων είναι σημαντικότατες. Επειδή η ευμετάβλητη εξέλιξη της πανδημίας έχει κρατήσει κατά το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς 2020 – 2021 τα σχολεία και τους αθλητικούς χώρους κλειστά, ο επιστημονικός φορέας των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος (Ε.Γ.Β.Ε.) αποφάσισε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής, του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να διοργανώσει Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα «Covid-19: Ψυχική υγεία και ποιότητα ζωής μαθητών και αθλητών μέσω της φυσικής δραστηριότητας», με στόχο να συμβάλλει στην όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση της ιδιόμορφης αυτής κατάστασης από τους εκπαιδευτικούς, τους προπονητές/τριες, τους μαθητές/τριες, τους αθλητές/τριες, τους γονείς και τους παράγοντες των αθλητικών σωματείων.
Ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι ο Αντιπρύτανης, Καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Ιωάννης Θεοδωράκης με θέμα «Οδηγίες για ψυχολογική υποστήριξη μαθητών και αθλητών», ο Δρ. Ιωάννης Μορρές με θέμα «Φυσική δραστηριότητα, διατροφικές συνήθειες, ψυχική υγεία και ποιότητα ζωής μαθητών κατά τη διάρκεια της πανδημίας» και ο Δρ. Ευάγγελος Γαλάνης με θέμα «Φυσική δραστηριότητα και ψυχική ευεξία μαθητών – αθλητών κολύμβησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας».
Το σεμινάριο θα διαρκέσει 2 ώρες και θα διεξαχθεί μέσω ψηφιακής πλατφόρμας την Κυριακή 4 Απριλίου 2021 και ώρα 11.00 π.μ. και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, πτυχιούχοι, φοιτητές, προπονητές, αθλητικοί παράγοντες, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενος. Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος. Μετά από την εγγραφή για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, θα αποστέλλονται οι σχετικές πληροφορίες, η ψηφιακή πλατφόρμα, το link και ο ατομικός κωδικός σύνδεσης για την παρακολούθησή του.

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του σεμιναρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη
Τηλ. και Φαξ: 2310 / 282512  –  Διεύθυνση internet, www.egve.gr

Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος

Προξένου Κορομηλά 51

54622, Θεσσαλονίκη

Τηλ. & Fax: +30 2310 282 512

Ώρες Λειτουργίας: 17.30 – 21.30

www.egve.gr

 

 Λήψη αρχείου

 

«Οδηγίες και αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στο σχολικό περιβάλλον. Συχνά ερωτήματα και ανησυχίες»

Εισηγητής ο κ. Εμμανουήλ Παρασκάκης , Παιδίατρος, Παιδοπνευμονολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής στο Ιατρικό Τμήμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας.

«Χρήσιμες συμβουλές υγιεινής για την πρόληψη των λοιμώξεων στο σχολικό περιβάλλον-Οδηγίες για τον καθαρισμό και απολύμανση σχολικών κτιρίων»

Εισηγητής ο κ. Αντώνιος Παπαδάκης, Υγειονολόγος, M.Sc., M.Sc., Ph.D Aναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής της Περιφέρειας Κρήτης, Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Υγείας.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, να μοιραστούμε αγωνίες, να διώξουμε φόβους, να καθησυχάσουμε ανησυχίες, απαντώντας, με τη συμβολή ειδικών, σε ερωτήματα που απασχολούν εκπαιδευτικούς και γονείς, με στόχο να υποστηρίξουμε πολύπλευρα την εκπαιδευτική κοινότητα στις πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσης που βιώνουμε.

Μια εξαιρετικά πετυχημένη δράση του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης.
Παρακολουθήστε την δράση ξανά στο κανάλι μας στο YouTube.

https://youtu.be/JatV6k1Lw2I

Κάντε την εγγραφή σας στο κανάλι μας στο YouTube για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις δράσεις μας.
Από την ομάδα υπολογιστών και δικτύων του ΠΕΚΕΣ Κρήτης,
6η Μαρτίου  Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εσπερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς μας, με θέμα: «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός: Αναγνώριση και Αντιμετώπιση».
Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021, ώρα 6:00 -8:00 μ.μ.
Εισηγήτρια θα είναι η κ. Φωτεινή Παπαδάτου, ψυχολόγος στο Χαμόγελου του Παιδιού.

 

Διαδικτυακή εσπερίδα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ.Κρήτης

 Λήψη αρχείου