Γνωριμία με την εκπαιδευτική κοινότητα e Twinning

e twinning

Τον Νοέμβριο του 2021 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν 4 δίωρα απογευματινά διαδικτυακά σεμινάρια προκειμένου να γνωρίσουν την εκπαιδευτική κοινότητα e Twinning, τα οποία πραγματοποίησαν οι 2 πρεσβευτές e twinning των νομών Ευβοίας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα:

Το 1ο σεμινάριο έγινε στις 23 Νοεμβρίου 2021 με θέμα: “e Twinning -Γνωριμία με την Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης” .

Το 2ο σεμινάριο έγινε στις 24 Νοεμβρίου 2021 με θέμα : “e Twinning Live-Ο χώρος γνωριμίας των συνεργατών”.

Το 3ο σεμινάριο έγινε στις 29 Νοεμβρίου 2021 με θέμα: “Οδηγίες για το Twinspace-Ο ιδιωτικός χώρος των έργων”.

Το 4ο σεμινάριο έγινε στις 30 Νοεμβρίου με θέμα : “Σχεδιασμός ενός ποιοτικού, συνεργατικού e Twinning έργου”.

Ακολούθησε αξιολόγηση του σεμιναρίου από τους εκπαιδευτικούς μέσω ερωτηματολογίου Ερωτηματολόγιο.

Στη συνέχεια, αφού μελετήσαμε το επιμορφωτικό υλικό, παρουσιάσαμε και γνωρίσαμε στους μαθητές/τριές μας την εκπαιδευτική κοινότητα e Twinning, εξερευνώντας μαζί τους την ιστοσελίδα. Έπειτα αποφασίστηκε η συμμετοχή του σχολείου μας σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα e Twinning. Το πρώτο πρόγραμμα είχε θέμα την ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων ευχετήριων καρτών με διάφορα σχολεία της Ευρώπης και υλοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021. Το δεύτερο πρόγραμμα είχε θέμα τη συμμετοχή σε πρόγραμμα συγγραφής ομαδικού βιβλίου με αινίγματα και γρίφους. Συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 6-9 ετών από 11 σχολεία του εξωτερικού μαζί με το δικό μας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο 2022.

Περισσότερες πληροφορίες για τα 2 προγράμματα θα βρείτε στο άρθρο της ιστοσελίδας του σχολείου με θέμα “Συμμετοχή του σχολείου μας σε προγράμματα e Twinning”