Βράβευση του σχολείου μας στον 7o Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό: Ποντιακός Ελληνισμός

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του σχολείου μας παραβρέθηκαν στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να παραλάβουν το 1ο βραβείο τραγουδιού στον 7o διεθνή μαθητικό Διαγωνισμό: Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης τραγούδησαν το τραγούδι «Αφήνω την πατρίδα μου», με τη συνοδεία της κ. Νατάσας Ρουβολή, μουσικός του σχολείου μας, η οποία μελοποίησε το ποίημα, που έγραψαν τα παιδιά της περσινής έκτης με τη βοήθεια της κ. Ιωάννας Σαρρούδη, πρώην διευθύντρια του σχολείου μας.

Παράλληλα βραβεύτηκε η μαθήτρια Ανδριάνα Κολεσνίκοβα με το 1ο βραβείου καλύτερης εικαστικής δημιουργίας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!

 

4α

10α

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου από τα παιδιά της Γ΄ και της Δ΄ τάξης

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Αρχικά ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Κυριάκος Πέτσος παρέδωσε τη σημαία στους δύο σημαιοφόρους, τη Ζωή Περχανίδου σημαιοφόρος της πρώτης περιόδου, και τον Λουκά Βογιατζή σημαιοφόρος της δεύτερης περιόδου, καθώς και στους παραστάτες.

3

Στη συνέχεια ο διευθυντής μίλησε για τη σημασία της γιορτής και την ανάγκη να επικρατήσει σύνεση και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Έπειτα ακολούθησε το χρονικό και ποιήματα από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ και της Δ΄ τάξης. Τη γιορτή πλαισίωσε η χορωδία που αποτελούνταν από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ τάξης με τη συνοδεία της μουσικού μας κ. Νατάσας Ρουβολή.

2

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο που έψαλαν μαθητές, μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί μέσα σε πνεύμα συγκίνησης.

1

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη γιορτή καθώς και στους εκπαιδευτικούς κ. Ελισάβετ Χατζηδαμιανού, δασκάλα της Γ΄ τάξης, Αναστασία Αλεξίου, δασκάλα της Δ΄ τάξης και Νατάσα Ρουβολή, μουσικός.

Γιορτή Μακεδονικού Αγώνα

20231020 122749 4

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης μέσα από θεατρικά δρώμενα τίμησαν την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα. Ζωντάνεψαν την προσπάθεια των Μακεδόνων, κατά την περίοδο 1904-1908 (Μακεδονικός Αγώνας), να βοηθήσουν τους Μακεδονομάχους στον Αγώνα που έδιναν ενάντια των Βουλγάρων και των Τούρκων.

 

IMG a2b8ad658cdc2c30992f4b14e2969a22 V
IMG b68d9b139ad3cd05407b34dab1ebab22 V

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που έκαναν οι Ελληνίδες δασκάλες εκείνη την εποχή να μεταφέρουν μυστικά μηνύματα αλλά και τη συνδρομή των παιδιών σ’ αυτό τον αγώνα.

4

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το σχολείο μας γιόρτασε και φέτος την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023.

 Την Τρίτη  3-10-23 όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε ποικίλα αθλητικά δρώμενα αλλά και σε συζητήσεις – ενημερώσεις για τη σημασία της κίνησης στην  ποιότητα της ζωής.

Αναλυτικότερα  πραγματοποιήθηκαν σκυταλοδρομίες, δρόμοι ταχύτητας, χοροί και ποικιλία  παιχνιδιών. Επίσης  κάθε τάξη,  ανάπτυξε τη σημασία ενός από τα Ευ της ζωής ( ΕΥ Ζειν – ΕΥτυχία – ΕΥσυνειδησία – ΕΥ αγωνίζεσθαι – Ευθύνη), συνέθεσε συνθήματα, τα αποτύπωσε σε χαρτόνι και τα παρουσίασε στην ολομέλεια του σχολείου  όπου  παραβρέθηκαν και γονείς.  Τέλος, όλοι μαζί,  μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς περπάτησαν περιμετρικά της αυλής με σκοπό να συμμετέχουν στην πανελλαδική «Σκυταλοδρομία βαδίσματος του ΕΥ» .

Ήταν μία θαυμάσια μέρα!!!

20231116 19571520231116 200227 20231116 2004461