Σημαντική Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και Χρήση Απινιδωτή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια ιδιαίτερα σημαντική επιμορφωτική δραστηριότητα με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες και την χρήση Απινιδωτή. Η εκδήλωση αυτή, που απευθυνόταν τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους γονείς του σχολείου μας, διοργανώθηκε σε συνεργασία με το 12ο Δημοτικό Σχολείο και την Ένωση Νοσηλευτών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους.

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ολοκληρωμένη παρουσίαση από έμπειρους νοσηλευτές, οι οποίοι κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως:

  • Βασική Υποστήριξη Ζωής (ΚΑΡΠΑ)
  • Αναγνώριση και αντιμετώπιση πνιγμονής
  • Πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις τραυματισμών (κοψίματα, εγκαύματα, κατάγματα)
  • Διαχείριση λιποθυμίας, επιληπτικών κρίσεων και αλλεργικών αντιδράσεων
  • Και φυσικά, λεπτομερής εκπαίδευση στην σωστή και ασφαλή χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρακτική εξάσκηση, με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν όσα έμαθαν σε εκπαιδευτικά ομοιώματα (κούκλες ΚΑΡΠΑ) και να εξοικειωθούν με την λειτουργία του απινιδωτή. Αυτή η πρακτική προσέγγιση είναι καθοριστική για την εμπέδωση των γνώσεων και την απόκτηση αυτοπεποίθησης στην εφαρμογή τους.

Κατηγορίες: Δραστηριοποίηση με άλλα σχολεία και κοινωνικούς φορείς, Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις, Συνεργασία με εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιμορφωτικών/ενημερωτικών δράσεων, Σχολείο και Κοινότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.