Ανακοινώσεις

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

 

02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020.   

Ενημερωτικό υλικό του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Έντυπο 1,    έντυπο 2,   έντυπο 3,     έντυπο 4

 

 

 

 

 


28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Οικογενειακή… φιλαναγνωσία

Αυτές οι ημέρες περισσότερο από ποτέ είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να οικειοποιηθούν με την ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων, καθώς ο χρόνος περισσεύει. Είναι γνωστό ότι η ιστοσελίδα του σχολείου εμπεριέχει βιβλία σε ψηφιακή μορφή που απευθύνονται στους μικρούς μας μαθητές. Απευθυνόμαστε κυρίως στα παιδιά ώστε  αυτές τις ημέρες να «υιοθετήσουν» κάποιο από τα βιβλία μας και να το διαβάσουν, εμπλουτίζοντας τη φαντασία τους και κινητοποιώντας το ενδιαφέρον τους. Σε αυτή την προσπάθεια κρίνουμε ότι η βοήθειά σας θα ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη κυρίως για τους μικρούς μας μαθητές και άλλους μεγαλύτερους που η ανάγνωση βιβλίων δεν είναι μέσα στα άμεσα ενδιαφέροντά τους, αλλά και μαθητές που συναντούν δυσκολίες και αποτρέπονται από την βιβλιανάγνωση.

Προτάσεις προς γονείς:

 • ιχνηλατούμε από πριν ποια βιβλία ή ποιο βιβλίο θα ήταν μέσα στα ενδιαφέροντά τους
 • καλούμε το παιδί μας να διαβάσει τον τίτλο του και την περίληψη που το συνοδεύει
 • όταν το επιλέξουμε ξεκινάμε να το διαβάζουμε εμείς, δίνοντας έμφαση στις παύσεις, στα θαυμαστικά και στα ερωτηματικά. Συζητούμε το περιεχόμενο της πρώτης παραγράφου (ποιος, πού, πότε)
 • αφιερώνουμε χρόνο για να περιγράψει το παιδί την εικονογράφηση.
 • αναζητούμε τις εκφράσεις στα πρόσωπα των ηρώων και συζητούμε για τα συναισθήματά τους
 • προβλέπουμε τη συνέχεια
 • μπορούμε να συνεχίσουμε εμείς την ανάγνωση, μπορεί να συνεχίσει το παιδί, αν το θέλει
 • Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε το ενδιαφέρον του (τι να συμβαίνει παρακάτω)
 • αναζητούμε τις αιτίες και τα αποτελέσματα καθώς και τον τρόπο που αυτά συμβαίνουν (πώς και γιατί)
 • ο χρόνος να είναι σύντομος (5-10 λεπτά το πολύ), για να κρατάμε ζωντανό το ενδιαφέρον του για τη συνέχεια
 • στο τέλος μπορούμε να του ζητήσουμε να γράψει σε ένα χαρτί τι το εντυπωσίασε, τι δεν του άρεσε, τι του άρεσε πιο πολύ
 • μπορεί να αλλάξει το τέλος και να γράψει ένα δικό του (δεν παρεμβαίνουμε σε ορθογραφικά λάθη, δεν ματαιώνουμε την προσπάθεια, μόνο επαινούμε)
 • μπορεί να ζωγραφίσει αλλιώς την ιστορία ή το τέλος της.

                                                                                                                                                                                                             Κ. Κεντρωτά

 


23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Αγαπητοί γονείς

Θέλω εκ μέρους του προσωπικού του σχολείου μας να σας ευχηθώ καλή δύναμη και υγεία. Στις νέες συνθήκες που ξαφνικά προέκυψαν, καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας, ελπίζοντας ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Η σχολική μας μονάδα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που προέκυψαν θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο που έχει διαθέσιμο.

Ήδη στην ιστοσελίδα του σχολείου μας έχει «ανεβεί» κάποιο υλικό που στόχευε να διατηρήσει τη σχέση των μαθητών με το σχολείο τις δύσκολες μέρες της αναγκαίας απομόνωσης στο σπίτι.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε, εμπλουτίζοντας την ιστοσελίδα, ώστε οι περισσότερες τάξεις να έχουν το σχετικό χώρο, στον οποίο οι εκπαιδευτικοί θα ανεβάζουν εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές τους. Στόχος είναι η επικοινωνία αυτή να είναι αμφίδρομη και οι μαθητές να μπορούν να απαντήσουν, να διατυπώσουν απορίες π.χ. με email  ή με όποιον άλλο πρόσφορο τρόπο συμφωνηθεί μετά από επικοινωνία με τον/την εκπαιδευτικό.

Πέρα από αυτό, οι γονείς των μαθητών θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), χρησιμοποιώντας τα στοιχεία των μαθητών όπως αυτά εμφανίζονται στους ελέγχους προόδου του Α΄ Τριμήνου. Για τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων, οι γονείς θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με το σχολείο, ώστε να τους δοθεί ο Αριθμός Μητρώου του μαθητή που είναι απαραίτητος για την εγγραφή του στο ΠΣΔ. Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν οι οδηγίες που ελπίζουμε να σας διευκολύνουν.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζεται ότι ο φόρτος του ΠΣΔ είναι μεγάλος, υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις και μακάρι να λυθούν τα τεχνικά προβλήματα ώστε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση να μπορέσει να γίνει μέσα από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του ΠΣΔ.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

                                                          Ηλίας Παπασακελλαρίου

 

Δείτε εδώ τις οδηγίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου για την εγγραφή των μαθητών.


18-03-2020           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας όπως μας στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα (email) με τα παρακάτω στοιχεία:

 • αριθμό κινητού το οποίο είναι ενεργό
 • ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) που χρησιμοποιούν
 • το όνομα και την τάξη του μαθητή που αντιπροσωπεύουν
 • καλό είναι να αναφέρουν και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που διαθέτουν (tablet, pc, smartphone, σύνδεση στο διαδίκτυο) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση.

Στοιχεία επικοινωνίας σχολείου

 


24/01/2020  ΟΔΗΓΙΕΣ – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ  ΓΡΙΠΗΣ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες

Διαβάστε την εγκύκλιο:Λήψη αρχείου

 

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 07/01/2020

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2020

 

 

 

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18/12/2019

 

Για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Γυμνάσιο το επόμενο σχολικό έτος, είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί η σχετική υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας του μαθητή /τριας  από τον γονέα/κηδεμόνα και η οποία να συνοδεύεται από σχετικό αποδεικτικό (π.χ. πρόσφατος λογαριασμός, εκκαθαριστικό εφορίας κ.λ.π.) στο οποίο να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας.  Η υπεύθυνη δήλωση και το σχετικό αποδεικτικό, παρακαλούμε να προσκομιστούν στη σχολική μας μονάδα έως την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                                                                                                                                          ΠΑΠΑΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΗΛΙΑΣ

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα από 13:15 μέχρι 14:00 θα γίνει επίδοση βαθμολογίας του Α’ τριμήνου.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 σας προσκαλούμε στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του σχολείου μας και ώρα 17:30 (απόγευμα 5:30). Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης έχουν οι μαθητές της Γ’ τάξης.
Για το λόγο  αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ:

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Αγαπητοί γονείς

Κατόπιν του με αρ. πρωτ. 6354/25-10-2019 εγγράφου της Δ/νσης  Α/θμιας  Εκπ/σης Καρδίτσας, σας πληροφορούμε ότι μέχρι την Τετάρτη 30/10/2019 θα πρέπει η σχολική μας μονάδα να υποβάλλει συμπληρωμένο πίνακα με τον αριθμό των μαθητών που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να λαμβάνουν σχολικά γεύματα και οι οποίοι ανήκουν σε οικογένειες: α) πολυτέκνων, β) τριτέκνων,  γ) ανέργων γονέων ή δ) με γονέα που έχει αναπηρία.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο μας  και εμπίπτουν στις παραπάνω α, β, γ και δ κατηγορίες και επιθυμούν τα παιδιά τους να παίρνουν τα σχολικά γεύματα, να υποβάλουν στη σχολική μας μονάδα μέχρι και αύριο 30 Οκτωβρίου (έως 13:30’ μ.μ.) τα σχετικά δικαιολογητικά ή  σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο ολοήμερο, είναι πρόσφυγες ή Ρομά δεν χρειάζεται κάποια ενέργεια. 

                                                                                                                      Ο Δ/τής του Σχολείου

                                                                                                                  Ηλίας Παπασακελλαρίου

 

 


«Ακαδημία Γονέων» Καρδίτσας

 

Η Ολομέλεια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας αποφάσισε τη συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ακαδημία Γονέων» για το σχολικό έτος 2019-20.Το πρόγραμμα στην πόλη μας υλοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και των Δομών που εκπροσωπούνται από τις/τους εισηγήτριες/εισηγητές στα μαθήματα (Μονάδα Εφηβικής Υγείας – Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών,Πρόταση Κοινωνικής Παρέμβασης Καρδίτσας, Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας).

Η Σχολή Γονέων Καρδίτσας καθώς και οι  Σχολές Γονέων που θα υλοποιηθούν στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας (Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλος) συνδιοργανώνονται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας, με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» και τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) καθώς και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA. Την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης της «Ακαδημίας Γονέων» στην Καρδίτσα έχουν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ70) του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας, Κωτούλας Βασίλειος και Μπότας Αθανάσιος.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» έχει σα στόχο την ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία από το χώρο της Υγείας. θα πραγματοποιηθούν 9 μηνιαίες συναντήσεις, κάθε Τρίτη ή Πέμπτη (ακολουθεί το πρόγραμμα), ώρα 17:30 – 19:30 (τον Μάιο 18:30 – 20:30) στις οποίες θα προσφέρεται και ενημερωτικό υλικό στους γονείς.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να γίνονται με τους ακόλουθους τρόπους:α) ηλεκτρονικά στην φόρμα  https://forms.gle/8ciufH6eYVAo2QCK9, β) με την κατάθεση αίτησης στο Γραφείο Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Καρδίτσας – Κουμουνδούρου 29 (Ισόγειο κτιρίου Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας) στην κα Πώποτα Μαρία και, γ)τηλεφωνικά στο 2441047211 από την Τρίτη22/10/2019 έως και την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019.

Παρακαλούμε οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους Εκπαιδευτικούς, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου τους καθώς επίσης και τους γονείς, ώστε αυτή η δράση που συνδιοργανώνει το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας με τους παραπάνω επιστημονικούς φορείς να αποτελέσει μια ουσιαστική πρόταση για την ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων σε κρίσιμα ζητήματα συμπεριφοράς και υγείας των εφήβων.

ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ: Αίθουσα Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Καρδίτσας – (πρώην Τ.Ε.Δ.Κ.) Μεγάλου Αλεξάνδρου 34.

Ο Οργανωτικός Σ.Ε.Ε. ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας

(Τ.Σ.Υ.)

Δρ Βασίλης Κωτούλας

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΕΜΑ – ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 1

– Πέμπτη 31/10/2019

17:30-19:30

Σχολείο & γονείς: Συνεργάτες ή «αντίπαλοι»; Συμπορευτές ή θεατές;

– ΔρΚωτούλας Βασίλειος– Εκπ/κός ΠΕ70 – Οργανωτικός Συντονιστής Εκπ/κού Έργου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας

– Μυργιώτη Φρόσω Εκπ/κόςΠΕ01 με εξειδίκευση στη συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό του ΚΕΣΥ Καρδίτσας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2

– Τρίτη 19/11/2019

17:30-19:30

Το σχολείο δεν είναι μόνο μαθήματα: Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Σχολείο

– Μυργιώτη Φρόσω – Εκπ/κός ΠΕ01 με εξειδίκευση στη συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό του ΚΕΣΥ Καρδίτσας

– Καραγιάννη ΓεωργίαMSc – Εκπ/κός ΠΕ06

Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 3

– Τρίτη 10/12/2019

17:30-19:30

Υποστηρίζοντας την ομαλή μετάβαση στην ενήλικη ζωή

– Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος

Πολιτικός Επιστήμων – Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Πρόταση Κοινωνικής Παρέμβασης Καρδίτσας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 4

– Τρίτη 14/01/2020

17:30-19:30

Καλύπτοντας τα «χάσματα»: Επικοινωνώντας με έφηβους/έφηβες

– Αλογάριαστου Σταυρούλα

Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Πρόταση Κοινωνικής Παρέμβασης Καρδίτσας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 5

– Τρίτη 18/02/2020

17:30-19:30

Μιλώντας για τα έμφυλα στερεότυπα: Επηρεάζουν τις επιλογές μας;

– Χάιδω Ιωαννίδου, Ψυχολόγος

Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 6

– Τρίτη 10/03/2020

17:30-19:30

Χαρακτηριστικά και υποστήριξη των παιδιών που εκδηλώνουν Μαθησιακές Δυσκολίες& Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα

– Παπασακελλαρίου Κωνσταντίνος MSc–Ειδικός Παιδαγωγός – Μονάδα Εφηβικής Υγείας-Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών

– Δρ Κωτούλας Βασίλειος– Εκπ/κός ΠΕ70 – Οργανωτικός Συντονιστής Εκπ/κού Έργου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 7

– Τρίτη 07/04/2020

18:00-20:00

Ορθή χρήση του διαδικτύου – εθισμός

– Στάμου ΕιρήνηMsc

Ψυχολόγος

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 8

– Τρίτη 05/05/2020

18:30-20:30

Αντιμετωπίζοντας τον εκφοβισμό στον διαδικτυακό και στον φυσικό κόσμο

– Στάμου Ειρήνη Msc

Ψυχολόγος

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 9

– Πέμπτη 28/05/2020

18:30-20:30

Άγχος στην εφηβεία

– Ευθαλία Τζήλα MSc

Παιδοψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας Ζεύγους – Ακαδημαϊκή Υπότροφος Μoνάδας Εφηβικής Υγείας

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο   Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Αξιότιμοι γονείς / κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι στο 14ο Δημοτικό Σχολείο έχει τοποθετηθεί ψυχολόγος, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υ.ΠΑΙ.Θ.: «Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου 2019-2020». Ο ψυχολόγος ασκεί το έργο του στο σχολικό περιβάλλον, μέσω δράσεων – παρεμβάσεων και ενημερώσεων σε γονείς, μαθητές / -τριες και εκπαιδευτικούς για ζητήματα που άπτονται της συμπεριφοράς και των διεργασιών της μάθησης (μαθησιακές δυσκολίες), (βλ. υπουργικές αποφάσεις με αρ. 22097/Δ1 (ΦΕΚ 5915/2018 τ. Β΄) και 14628/ΓΔ4 (ΦΕΚ 3032/2017 τ.Β΄)). Οι γονείς / κηδεμόνες, σε περίπτωση που επιθυμούν, μπορούν να πραγματοποιούν ατομικές συναντήσεις με τον ψυχολόγο του σχολείου κάθε Τρίτη από τις 8:15 έως τις 12:25, αφού προηγουμένως έχουν ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου (για τη διασφάλιση διαθεσιμότητας).

Ο Ψυχολόγος                                                                                  Ο Διευθυντής

Αλέξανδρος Στάμος                                                                    Ηλίας Παπασακελλαρίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς

Oι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 20 Μαΐου 2019.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως και 31-12-2013.

Απαιτούνται:

Α. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

Β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)

Γ. Αποδεικτικό στοιχείο (π.χ. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΚ) από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή, προκειμένου οι αιτήσεις εγγραφής να υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στο σχολείο που ανήκουν οι μαθητές σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας.

Δ. Το πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.

Ε. Το πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας αναζητείται από τις σχολικές μονάδες.

Ο Δ/ντής του σχολείου

 

Ηλίας Παπασακελλαρίου

 


 

Καρδίτσα 17-03-2019

Αγαπητοί γονείς

Αύριο  Πέμπτη 28  Μαρτίου 2019, στις 18:00΄το απόγευμα στο χώρο του σχολείου, θα γίνει ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών της Στ΄ τάξης από την υπεύθυνη του ΚΕΣΥ Καρδίτσας για την μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό σχολείο στο Γυμνάσιο. Θεωρούμε ότι η ενημέρωσής σας θα βοηθήσει ώστε η μετάβαση των παιδιών σας στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης να γίνει ομαλά και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

                                                                                                        Ο Δ/ντής του Σχολείου

                                                                                                     Ηλίας Παπασακελλαρίου

 

 

 

 


 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗΛήψη αρχείου

… στα ΑραβικάΛήψη αρχείου

… ΣορανιΛήψη αρχείου

… ΚιρμαντζιΛήψη αρχείου

 

 

 

 

 

 

 


 

OCEAN’S 10 και Robotomaniac βραβείο για την Έμπνευση της ιδέας (Inspiration)

Συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας σε εκδήλωση ρομποτικής το Σάββατο 10-2-2018 στο Βόλο

Συμμετείχαν οι μαθητές μας:

Γιαννακός Αλέξης                 Δ1

Καλογρούλη Ξανθή             Δ1

Καλογρούλη Χαράλαμπος Δ1

Κατσαούνος Μιχαήλ           Ε1

Γκαβαρδίνας Δημήξτρης   Ε1

Τσιλίκας Παντελής             Ε2

Γιαννακός Αντώνης           ΣΤ1

Συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν. Ευχόμαστε ολόψυχα να έχουν πάντα επιτυχίες.

 


 

 

 

 

Ανακοίνωση 29/01/2018  Εορτασμός Τριών Ιεραρχών

 

Αγαπητοί γονείς

Σας πληροφορούμε ότι την αύριο, Τρίτη 30 Ιανουαρίου, λόγω της εορτής των Τριών Ιεραρχών, δεν θα γίνουν μαθήματα τόσο στο πρωινό υποχρεωτικό πρόγραμμα, όσο και στο ολοήμερο. Οι μαθητές που θα προσέλθουν στο σχολείο, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, θα μεταβούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για εκκλησιασμό. Με τη λήξη της Θείας Λειτουργίας (9:20΄π.μ.) θα επιστρέψουν στο χώρο του σχολείου από όπου και θα  αποχωρήσουν ( 9:45΄π.μ.).      

                                                                                                Ο Δ/ντής του σχολείου                                                   

                                                                                               Ηλίας Παπασακελλαρίου

 

 

 

 

 


 

 

20/12/2017  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 20/12/2017 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η  χριστουγεννιάτικη σχολική εκδήλωση. Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα της πρωινής ζώνης δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως επίσης δεν θα λειτουργήσει  και το ολοήμερο σχολείο.

Την εκδήλωση ετοίμασε και  παρουσιάζει  η Γ΄τάξη του σχολείου μας.

 

 

 

 

           11/12/2017  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βαθμολογία Α΄τριμήνου σχ. έτους 2017-2018
Η βαθμολογία του Α΄τριμήνου στο σχολείο μας θα δοθεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 13:15 μέχρι 14:00 , σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου (Αρ.Πρωτ.Φ.7Α/ΦΜ/212191/Δ1/04-12-2017/ΥΠΠΕΘ
…Η επίδοση της βαθμολογίας με την ολοκλήρωση του κάθε τριμήνου, σύμφωνα με το άρθρο 3 της παρούσης Υ.Α., γίνεται εντός δέκα (10) ημερών από τη λήξη του τριμήνου, εκτός διδακτικού ωραρίου και εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών ...)
Σας θυμίζουμε ότι:
Στις Α’ και Β’ τάξεις Δημοτικού προβλέπεται μόνο προφορική περιγραφική αξιολόγηση.
Στις Γ΄ και Δ΄ τάξεις Δημοτικού προβλέπεται περιγραφική αξιολόγηση σε συνδυασμό με κλίμακα βαθμολογίας ως ακολούθως: Άριστα (Α), Πολύ καλά (Β), Καλά (Γ), Σχεδόν καλά (Δ).
Στις Ε΄ και Στ΄ τάξεις Δημοτικού προβλέπεται περιγραφική αξιολόγηση σε συνδυασμό με κλίμακα Βαθμολογίας που είναι λεκτική και αριθμητική, ως ακολούθως: Άριστα (9-10), Πολύ καλά (7-8), Καλά (5-6), Σχεδόν καλά (˂5).

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                 11 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

        Σαν σήμερα πριν από 71 χρόνια γεννήθηκε η UNICEF (11 Δεκεμβρίου 1946) για να βοηθήσει τα παιδιά της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κίνας μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου Πολέμου. Η Γιούνισεφ (UNICEF) είναι μία οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά, τιμημένη το 1965 με βραβείο Νόμπελ για την προσφορά της.

        Στις 20 Νοεβρίου 1959 ο ΟΗΕ υιοθέτησε τη «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού» και το 1989 τη «Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Για αυτό και η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού».

Στην Ελλάδα η Ημέρα του παιδιού γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου – γενέθλια ημέρα της UNICEF – United Nations Children’s Fund (Ταμείο Παιδιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών)

Το 1953 η UNICEF έγινε μόνιμο τμήμα του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, με κεντρικά γραφεία στη Νέα Υόρκη και αποστολή την κάλυψη των μακροπρόθεσμων αναγκών των φτωχών παιδιών και των μητέρων τους στις αναπτυσσόμενες χώρες. τα έσοδά της προέρχονται κυρίως από την πώληση προϊόντων (κάρτες, τετράδια, παιχνίδια, είδη γραφείου κ.ά.) και τη συλλογή πόρων μέσω δωρεών, συμβάλλει στη χρηματοδότηση προγραμμάτων ανάπτυξης ή επείγουσας ανάγκης σε σχεδόν 160 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και της Ανατολικής Ευρώπης. Στην Ελλάδα, η γενέθλια μέρα της UNICEF γιορτάζεται ως Ημέρα του Παιδιού, με τη διοργάνωση του Ετήσιου Τηλεμαραθώνιου και πλήθους εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Το 1954, ο ηθοποιός Ντάνι Κέι ανακηρύσσεται πρώτος πρεσβευτής της UNICEF, με αρμοδιότητα την ευρεία δημοσιοποίηση των αναγκών των παιδιών όλου του κόσμου. Από τότε και μέχρι σήμερα, παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, αθλητές και συγγραφείς τάσσονται στην υπηρεσία της UNICEF ως «Πρεσβευτές Καλής Θέλησης» ή «Ειδικοί Εκπρόσωποι» της. Στην Ελλάδα, πρώτος πρεσβευτής καλής θέλησης υπήρξε ο συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης. Πρέσβειρα καλής θέλησης της UNICEF στην Ελλάδα είναι, επίσης, η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.

           

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού

Δείτε στη σελίδα των εκδηλώσεων του σχολείου πώς γιόρτασαν οι μαθητές μας την Παγκόσμια Ημέρα των παιδιών.

 

 

 

 


 

 

 

 

7/12/2017       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα …. θα γίνεται ενημέρωση γονέων και θα δίνεται η βαθμολογία των μαθητών για το Α΄τρίμηνο του σχολ. έτους 2017-2018.

 


1/12/2017                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017  το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω του εορτασμού του πολιούχου και τοπικού Αγίου Σεραφείμ. Εφηβος μπήκε στην ιερά μονή  Κρύας Πηγής (Κορώνας) και το 1567 αναδείχθηκε ηγούμενος της μονής. Το 1600 ο Σεραφείμ είχε προφανώς ενεργό συμμετοχή στο επαναστατικό κίνημα του Μητροπολίτη Τρίκκης Διονύσιου, του επονομαζόμενου Φιλόσοφου ή Σκυλόσοφου κι έτσι έγινε στόχος των Τούρκων. Οι Τούρκοι τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια προκειμένου ν’ αλλαξοπιστήσει και τελικά με δεδομένη την άρνηση του θανατώθηκε με βάρβαρο τρόπο  στις 4 Δεκεμβρίου 1601 (κατ’ άλλους το 1611) δίπλα σ’  ένα κυπαρίσσι που κατά την παράδοση σείστηκε και στέγνωσε απ΄ τη ρίζα.

Ο Άγιος Σεραφείμ

Ο Άγιος Σεραφείμ

Ο τόπος Μαρτυρίου του Αγίου Σεραφείμ στο Φανάρι Καρδίτσας

Ο τόπος Μαρτυρίου του Αγίου Σεραφείμ στο Φανάρι Καρδίτσας