Εκπαιδευτκές επισκέψεις

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2019 – 2020

Ακολουθούν 3 θέματα

1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.

2. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ

3.ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ Γ΄ ΚΑΙ Δ΄ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ.

 

 

 

 

1. Επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄τάξης  στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου η έκτη τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισα.  Η ξεναγός του Μουσείου κ. Κατερίνα Ζάχου ξενάγησε τα παιδιά και μαζί τους υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου: «Λαμπερές Ιστορίες Φωτιάς», η σημασία της φωτιάς κατά την αρχαιότητα, της πρώτης πηγής ενέργειας που υπέταξε ο άνθρωπος και την κατέστησε πολύτιμο εργαλείο του πολιτισμού του.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα διάρκειας δύο ωρών μετέφερε τα παιδιά στο χρόνο  για να παρακολουθήσουν τα έργα πολιτισμού και εξέλιξης των ανθρώπων με τη χρήση της φωτιάς.

 

 

 

 

 


 

2. Επίσκεψη των μαθητών της Ε΄τάξης  στη  Λαϊκή  Βιβλιοθήκη  «Η  Αθηνά»

Οι  μαθητές  της  Ε΄ τάξης, στα  πλαίσια  του  μαθήματος  της  Γλώσσας και  με  αφορμή την  9η  ενότητα  «Βιβλία-Βιβλιοθήκες»  επισκέφτηκαν  τη  Δευτέρα, 10/2/2020 ,  τη  Λαϊκή  Βιβλιοθήκη «Η Αθηνά»  που  συστεγάζεται  με  τη  Δημοτική  Βιβλιοθήκη  στο  2ο  όροφο του  Δημαρχιακού  μεγάρου.

Είχαν  έτσι  την  ευκαιρία να  ενημερωθούν  από  την  υπεύθυνη  της  βιβλιοθήκης  κ.  Παρασκευή  Σδρόλια. Η  κ.  Σδρόλια  αναφέρθηκε   στο  σκοπό ίδρυσης της  βιβλιοθήκης, στο  μεγάλο  αριθμό  των  βιβλίων  που  διαθέτει,   στο  τρόπο  λειτουργίας  της , στους  κανόνες  δανεισμού.

Οι  μαθητές  έθεσαν  ερωτήματα,  εξερεύνησαν  το  χώρο  της  βιβλιοθήκης, ξεφύλλισαν  βιβλία  και τέλος  κάποιοι  μαθητές  έγιναν  μέλη  της  αφού  δανείστηκαν  το  βιβλίο  που  τους  κίνησε  το  ενδιαφέρον.

 

 

 

 


 

3.ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ Γ΄ ΚΑΙ Δ΄ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2018 – 2019

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Διμήνι και στο Βόλο από τους μαθητές της Γ τάξης  17-5-2019

Μια όμορφη εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ΄τάξης την Παρασκευή 17-5-2019.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Νεολιθικό οικισμό του Διμηνίου στη Μαγνησία, στα πλαίσια του μαθήματος της ιστορίας, και ξεναγήθηκαν στους χώρους του όπου οι εκπαιδευτικοί  τους ξενάγησαν και τους επεξήγησαν για τα ευρήματα και τη λειτουργία του νεολιθικού οικισμού.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν τα εκθέματα.

Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν στον πολυχώρο Τσαλαπάτα όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους υπέυθυνους του χώρου στο παλιό εργοστάσιο πλινθοκεραμοποιίας.

Η επίσκεψη έκλεισε με ξεκούραση και παιχνίδι στη συγχρονη παιδική χαρά του Δήμου Βόλου στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

 

 

 

 

 

 


 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των Δ΄,Ε΄, ΣΤ΄, τάξεων στην πόλη των Ιωαννίνων την Παρασκευή 17-05-2019.