Εκδηλώσεις

 

sch logo 1

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020 – 2021

 

Εκδηλώσεις σχολικού έτους 2020-2021

 

 

 

 

 


 

24 ΜΑΪΟΥ 2021 ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΠΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΗΛΙΑ ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

Η σχολική βιβλιοθήκη vivlioθeto του σχολείου μας παρουσιάζει εκθέματα με πηλό του μαθητή μας Ηλία Γκαραγκούνη, της ΣΤ΄ 1 τάξης,  από 24 Μαΐου και μέχρι 28 Μαΐου 2021. Προσκεκλημένοι οι μαθητές του σχολείου μας (λαμβάνεται μέριμνα για την τήρηση των μέτρων διασποράς του covid-19)

Διαβάστε εδώ για την μεγάλη αγάπη του μικρού μας καλλιτέχνη για τον πηλό.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για το ταλέντο σου.
Συγχαρητήρια!
Σου ευχόμαστε από καρδιάς να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.
Το προσωπικό του σχολείου.

Δείτε τα έργα του:

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η επίσκεψη των μαθητών στην έκθεση έγινε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη μη διασπορά του ιού covid-19

 

⇑ πήγαινε πάνω

 


 

 

1ο Πανθεσσαλικό Μαθητικό e-Συνέδριο της ΠΔΕ Θεσσαλίας με τίτλο «Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών». Συμμετοχή των μαθητών του Ε1 τμήματος του σχολείου μας.

1ο Πανθεσσαλικό Μαθητικό e-Συνέδριο της ΠΔΕ Θεσσαλίας με τίτλο «Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Στις 14 και 15 Μαΐου 2021 θα πραγματοποιηθεί το 1ο Πανθεσσαλικό Μαθητικό e-Συνέδριο που οργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με γενικό θέμα «Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών». Το 1ο Πανθεσσαλικό Μαθητικό e-Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 θα παρουσιαστούν οι εργασίες από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 θα παρουσιαστούν οι εργασίες από τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 θα παρουσιαστούν οι εργασίες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 09:00 με τους χαιρετισμούς των επισήμων και θα συνεχιστούν με τις παρουσιάσεις των εργασιών των παιδιών που θα διαρκέσουν μέχρι τις 20:00.

Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 θα παρουσιαστούν οι εργασίες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τα γυμνάσια και τα λύκεια. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 11:30 με τους χαιρετισμούς των επισήμων και θα συνεχιστούν με τις παρουσιάσεις των εργασιών των παιδιών που θα διαρκέσουν μέχρι τις 20:00.

Για την μετάδοση 14-05-2021

https://video.sch.gr/live/show/288

Για την μετάδοση 15-05-2021

https://video.sch.gr/live/show/289

Ιστοσελίδα: https://pdethessalias-1821.mysch.gr/

 

 

 

ΔΕΙΤΕ τις εργασίες των μαθητών του σχολείου μας.

Χάρτης της πόλης της Καρδίτσας με οδούς που τα ονόματά τους έχουν σχέση με την επανάσταση του 1821.

 

Σταυρόλεξο για τη μάχη της Ματαράγκας

 

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

 

Περίληψη της εργασίας με το χάρτη.

Περίληψη της εργασίας του σταυρόλεξου.

 

 

 

 

⇑ πήγαινε πάνω

 

 

 

 

 

 


 

Ακολουθούν τα θέματα: (σχ. έτος 2019-2020)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

 

   

 

 

 

 


 

27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Εκδήλωση της Στ τάξης.

Αφιέρωμα στο ολοκαύτωμα.

 

 

 

 

 


 

Χριστουγεννιάτικη εκδλήλωση από τους μαθητές της Γ΄τάξης.

 

  

 

 


 

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ΑΜΕΑ.

Η σημερινή (03/12) Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Με αφορμή την ημέρα αυτή και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και, ευρύτερα, της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας οργάνωσε και υλοποίησε σχετική εκδήλωση.

Επίσης σας προτείνουμε να δείτε τις ταινίες μικρού μήκους (μορφή animation):

1. Το ταξίδι της Μαρίας

2. Το Δώρο

3. Τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία

4. Μια αγκαλιά

5. Για δυο λεπτά μόνο…

6. Ιαν …το παιδί με το δικαίωμα…

7. Χορδές

 

 

 

 


 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Η ιστορία μιας νύχτας

Επιλογή – διασκευή – επιμέλεια κειμένων : Δημήτρης Μαριόλης

… Χτύπησε το κουδούνι. Δεν περιμέναμε κανέναν. Ήταν έξι το πρωί. Ανοίξαμε. Ήταν άνθρωποι της χούντας. Μπήκαν κατευθείαν στο θέμα. Μου ζητούσαν το υλικό που ήταν σίγουροι πως υπάρχει στο σπίτι. Προκηρύξεις, ανακοινώσεις, λίστες με ονόματα… Σαν καλό παιδί που είμαι, είπε ο επικεφαλής, να τους τα δώσω όλα, γιατί θα τα βρει μόνος του και το σπίτι θα γίνει γυαλιά καρφιά. Θα διατάξω θύελλα μου είπε. Μια ώρα περίπου έψαχναν ένα διαμέρισμα δυο δωματίων.

–        Πραγματικά έγινε θύελλα. Τα έπιπλα μετακινήθηκαν, τα ρούχα μας έγιναν ένας σωρός. Βιβλία ανακατεμένα στη μέση του δωματίου. Χτυπάγανε τους τοίχους, σκίσανε ένα μαξιλάρι, ψάξανε τα ντουλάπια. Ρωτούσαν γεμάτοι υποψία : Γιατί έχετε τόσα βιβλία ; Τι χρησιμεύει αυτό το μολύβι ; Γιατί δεν έχετε φωτιστικό στη μέση του δωματίου ; Αντιδρούσαν στις απαντήσεις με συγκατάβαση. Λέγανε ένα «καλά – καλά», αλλά η σημασία του ήταν πως «αν νομίζεις πως τα τρώμε εμείς αυτά είσαι πολύ γελασμένος»

–        Ένας απ’ αυτούς ανακάλυψε ένα βιβλίο για την αντίσταση. Το ξεφύλλισε και σταμάτησε σε μια φωτογραφία με έναν αντάρτη. Με ρώτησε τι γράφει το βιβλίο. Του διάβασα τον τίτλο. Δεν ικανοποιήθηκε και με ρώτησε για δεύτερη φορά. «Τι γράφει το βιβλίο» Του εξήγησα πως όταν είχαν έρθει οι Γερμανοί στην Ελλάδα σηκωθήκανε στην αρχή λίγοι Έλληνες, έπειτα περισσότεροι και πολέμαγαν τους Γερμανούς. Αυτό το ονομάζουν αντίσταση και είναι ένα πράγμα πάρα πολύ καλό. Κοφτά μας διέταξε να τον ακολουθήσουμε. Ρώτησα αν έχει ένταλμα συλλήψεως και μου είπε πως είμαι πολύ φλύαρος. 

Είπε στους φίλους μου να έρθουν μαζί. Ήταν και αυτοί κρατούμενοι…

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους οι μαθητές της Δ΄τάξης επιμελήθηκαν και παρουσίασαν την εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου  την Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019.

 

 


 

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

 

 


 

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ

Με μια όμορφη εκδήλωση των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης (όπως συνηθίζεται στην αρχή κάθε σχολικού έτους) υποδεχθήκαμε τα «πρωτάκια μας». Αφού μας συστήθηκαν τα γνωρίσαμε ένα ένα και με τα παιχνίδια που ακολούθησαν προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα προσαρμογής στο νέο τους χώρο, το δημοτικό σχολείο. Μάλιστα οι μεγάλοι μαθητές ανέλαβαν κι από ένα «πρωτάκη» ώστε τις πρώτες ημέρες στο σχολείο να τους καθοδηγούν και να τους συμπαραστέκονται σε κάθε δυσκολία που θα συναντήσουν.

 

 

 

 


 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019)

 

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων και δράσεων του Δήμου Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης προσκλήθηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καρδίτσας όπου ενημερώθηκαν από τον πιστοποιημένου εκπαιδευτή του Πάρκου, κ. Γ. Παύλου και από την Τροχαία Καρδίτσας για θέματα ασφαλούς μετακίνησης, χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης και κανόνων Κ.Ο.Κ

 

 

 


 

 

 

ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019)

 

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων και δράσεων του Δήμου Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης προσκλήθηκαν για μια βόλτα με το ποδήλατό τους μέσω του δικτύου ποδηλατοδρόμων που διαθέτει η πόλη μας. Η βόλτα των μαθητών κατέληξε στο Πάρκο Παυσίλυπο. Οι μαθητές χρησιμοποίησαν τα δικά τους ποδήλατα και πήραν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται για τους ποδηλάτες (διακριτκό φωσφορίζον γιλέκο, κράνος) Την ποδηλατάδα οργάνωσε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καρδίτσας με την αρωγή της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και της Τροχαίας Καρδίτσας.

 

 

 


 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ  ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων και δράσεων του Δήμου Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, οι μαθητές της Γ ΄ τάξης έκαναν έναν περίπατο στην πόλη μας και επισκέφθηκαν σημεία ενδιαφέροντος.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018 -2019

 

ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ
μια παράσταση για τη διαφορετικότητα κατάλληλη για παιδιά νηπιαγωγείου και των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού.

 


 

 

 

 

      Θεατρικό δρώμενο:  

Οι Πειραταί του Αιγαίου (Το Αρχιπέλαγος φλέγεται)

Του Ιούλιου Βερν

Μετάφραση: Νίκου Καζαντζάκη

 

Οι «Πειραταί του Αιγαίου» κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο γαλλικό πρωτότυπο το 1884, απ’ τον οίκο Χετζέλ.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά καλογραμμένη ιστορία, με πολύ ενδιαφέρουσα περιπετειώδη και ταυτόχρονα αισθηματική πλοκή, που αποτελεί έναν ύμνο για τον αδάμαστο ηρωισμό και το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων Αγωνιστών του 1821.

Ο Ιούλιος Βερν τοποθετεί την υπόθεση των «Πειρατών του Αιγαίου» στα πλαίσια των ιστορικών γεγονότων που διαδραματίσθηκαν λίγο πριν απ’ την ναυμαχία του Ναυαρίνου, εξαίροντας και το φιλελληνισμό των ξένων εθελοντών που βοήθησαν τους Έλληνες αγωνιστές να εκδιώξουν τους Τούρκους επιδρομείς απ’ το Αιγαίο και το Ιόνιο.

Στο πλευρό των ηρωικών γυναικών που έλαβαν μέρος στον Αγώνα, ο Βερν, αναφέροντας ονομαστικά τη Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ Μαυρογένους, εμφανίζει και τη δική του ηρωίδα, μίαν ακόμα γυναίκα με μεγάλη αγωνιστική καρδιά μα με τραγική μοίρα, που η αγάπη κι η θυσία για την πατρίδα είναι τα πιο ευγενικά και ιερά αισθήματά της.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εμπνευσμένος συγγραφέας εκδηλώνει με παρρησία την υποστήριξή του στους αγωνιστές της ελευθερίας. Στο μυθιστόρημά του «20.000 λεύγες υπό την θάλασσαν» (Έκδοση «Αστέρα» αρ. 29) στη σελίδα 158, όταν το υποβρύχιο «Ναυτίλος» περνά στ’ ανοιχτά της Κρήτης, ο πλοίαρχος Νέμος παραδίδει τη νύχτα σ’ έναν Έλληνα βουτηχτή ράβδους χρυσού που ανέσυρε απ’ τα βάθη του κολπίσκου του Βίγκο, για να συνδράμει οικονομικά τον Κρητικό Αγώνα.

                                                                                   Πωλ Μενεστρέλ

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι μαθητές/τριες:

Ανδρονίκη: Ιωάννα Παππά

Νικόλας Στάρκος: Παντελεήμων Τσιλίκας

Ελιζούντο: Δημήτριος Γκαβαρδίνας

Χατζίνα: Ζωή Ρούντου

Σαρρής: Κωνσταντίνος Κοτρώτσιος

Ερρίκος: Χαράλαμπος Σακελλαρόπουλος

Σκόπελος: Γεώργιος Καταραχιάς

Πειρατής α: Βασίλειος Παπούλιας

Πειρατής β: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Κερκυραίος α: Χρήστος Κίσσας

Κερκυραίος β: Κωνσταντίνος Χόνδρος

Καπεταν-Θοδωρής: Μιχαήλ Κατσαούνος

Ναύτης α: Κωνσταντίνος Καλούτσας

Ναύτης β: Κωνσταντίνος Μαντζιάρας

Τούρκος: Δημήτριος Γκαβαρδίνας

Φωνή Ερρίκου: Κωνσταντίνος Κοτρώτσιος

 

ΑΦΗΓΗΣΗ:

Αριστοτέλης Γιαννίκας, Απόστολος Ευαγγελόπουλος

Πάρης Καρατζιάς, Μαρία Καταραχιά

Νικολέτα Κατσώτα , Παναγιώτης Κουτσιανάς

Γεωργία Μάτιου, Αικατερίνη Μπέκου

Άννα Νταλαμπίρα, Ελπίδα Ντηλιά

Μαρία Οικονόμου, Άγγελος Σκούρας

Σοφία Τσιτσιπά

 

Συγγραφή θεατρικού κειμένου: Σεραφείμ Ασκητής

 

Επιμέλεια εκδήλωσης: Οι δάσκαλοι των ΣΤ΄1 – ΣΤ΄2 τάξεων

Σεραφείμ Ασκητής, Μαρία Καπνιά

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Αποκριάτικο ξεφάντωμα.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Εκδήλωση για την ημέρα του ολοκαυτώματος

 


 

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ ( 3 Δεκεμβρίου 2018)

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η τάξη μας όπως και πέρσι έτσι και εφέτος πραγματοποίησε δράσεις με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής, αλλά και να πάρει μαθήματα από τα επιτεύγματα στην εκπαίδευση των ανθρώπων με αναπηρία, που παρά τις τεράστιες δυσκολίες καταφέρνουν να εκπληρώνουν τα όνειρά τους.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου χωριστήκαμε σε ομάδες, συμπληρώνοντας φύλλα εργασίας που αφορούσαν την προσβασιμότητα των ατόμων ΑμεΑ στην πόλη και περιπτώσεις παιδιών ΑμεΑ, παιδιά πρότυπα για όλους μας, παιδιά άξια θαυμασμού. Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου μαζί με τα παιδιά της Ε΄ τάξης, εργαστήκαμε ξανά ομαδικά και γράψαμε συνθήματα σε αφίσες σχετικές με την ημέρα και τις αναρτήσαμε σε ταμπλό στην είσοδο του σχολείου μας.   Συνολικά δημιουργήσαμε με τον τρόπο αυτό 30 αφίσες.

 

 

 

 

 

 

 


ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι μαθητές της Δ΄τάξης

 

 

 

 

 

 


 

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι μαθητές της Ε΄τάξης

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017 -2018

 


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Εκδήλωση αποχαιρετισμού των μαθητών της ΣΤ΄τάξης

 

 

Καλωσόρισες καλοκαιράκι εκδηλώσεις των μαθητών του σχολείου μας για τη ληξη του σδχολικού έτους

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Στις 31 Μαΐου 2018 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση πειραμάτων του Ε.Κ.Φ.Ε  Καρδίτσας

Η εκδήλωση σημείωσε  επιτυχία και είχε μεγάλη συμμετοχή από σχολεία της πόλης μας.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι Δ, Ε, Στ τάξεις.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν αλλά και να γνωρίσουν πειράματα με απλά υλικά τα οποία παρουσιάζονταν απο τους συμμαθητές τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα ομαδικό παιχνίδι με τίτλο ¨Άκου τι είπαν!¨

 

 

 

 

 

 


 

Λαζαρίνες

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα κορίτσια του σχολείου μας κράτησαν το έθιμο της λαζαρίνας

φωτογραφίες από την επίσκεψή τους στο σχολείο μας.

 

 

 

 

 

 

 


 

Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Τη γιορτή οργάνωσε και υλοποίησε η ΣΤ΄τάξη του σχολείου μας με τη συμμετοχή της χορωδίας μας.

 

 

 


 

 

21 Μαρτίου Ημέρα Ποίησης – Ημέρα κατά του Ρατσισμού

 

 

Μία καινούρια φίλη

 

 

Είμαι ο Γιώργος, είμαι η Άννα ,

Είμαι ο Κώστας είμαι η Ρολιάννα

Έφυγα απ΄τη δική μου χώρα

Την κατάλληλη την ώρα

 

Πόλεμος  μες την πατρίδα

Κι όλα γίνονται κουκκίδα.

Έχω λύπη, έχω πόνο,

Έχω βάσανα και τρόμο.

 

Σε μια θάλασσα βαθιά

Χάθηκα στην ερημιά

Συντροφιά μου τα αστέρια

Το φεγγάρι στα δικά μου χέρια.

 

Στον ορίζοντα βλέπω φώτα

Διασώστες  είδα πρώτα

Λαχταρούν να με βοηθήσουν

Μόλις θα με συναντήσουν

 

Ξαφνικά βρέθηκα μαζί σας

Με δεχτήκατε σα δική σας

Φίλους βρήκα πρώτα εδώ

Μέσα σε τούτο το σχολειό

 

Μια μεγάλη αγκαλιά σου΄δωσα απ΄την αρχή

Τρέξανε όλα τα παιδιά και σε πήρανε μαζί

Στα παιχνίδια και στις τρέλες

Γαΐτανάκι με κορδέλες.

 

Οι μαθητές του Δ2 του 14 Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας

 

¨ Ήταν ένας ποταμός» της Μάρως Λοΐζου από τους μαθητές της Ε΄ταξης

 

 

 

 

 


 

6 Μαρτίου 2018

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

 

Δράσεις των τάξεων του σχολείου μας για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικής Βίας

 

περισσότερα και στις πυγολαμπίδες

 

 

 

 

 


 

Λαογραφική έκθεση των μαθητών της Β΄ τάξης με θέμα » Ταξίδι στα παλιά χρόνια»

                     


 

 

 

 

 

 

Παράσταση θεάτρου σκιών και σχολικό καρναβάλι.    Παρασκευή 16/2/2018

 

   

    

 

    

 

      

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος  31 Ιανουαρίου 2018

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) έχει ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου, ως τη Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην 20η Σύνοδο της Μόνιμης Διάσκεψης των Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στις 15-17 Οκτωβρίου 2000 στην Κρακοβία, υιοθετήθηκε η πρόταση για τη θεσμοθέτηση Ημέρας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος και την πρόληψη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στα σχολεία (άρθρο 9 της Διακήρυξης των Υπουργών Παιδείας).

Η Ελληνική Βουλή με το νόμο 3218/2004 (ΦΕΚ Α’ 12) καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018,  το σχολείο μας τίμησε του ‘Ελληνες Εβραίους που χάθηκαν  στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των ναζιστικών στρατευμάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Προβλήθηκαν αποσπάσματα της ταινίας «ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΕ ΠΙΤΖΑΜΑ». Η ταινία είναι η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Ιρλανδού συγγραφέα John Boyne, «The Boy in the Striped Pyjamas» και έχει ως επίκεντρο το ρατσισμό, τα όρια της αθωότητας , τη δύναμη της φιλίας που ξεπερνάει τα συρματοπλέγματα του στρατοπέδου και το μεγαλείο της ανθρωπιάς. Μέσα από την αφελή οπτική των δυο εννιάχρονων παιδιών που πρωταγωνιστούν αναδεικνύεται το θέμα του ναζισμού και των εγκλημάτων του στην ανθρωπότητα.
Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές από την οποία προέκυψαν τα συνθήματα:
«λέμε όχι στο ρατσισμό,
λέμε όχι στον πόλεμο».
Η εκδήλωση είχε σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για το ολοκαύτωμα.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χριστουγεννιάτικη σχολική εκδήλωση

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου οι μαθητές κια οι εκπαιδευτικοί της Γ΄τάξης παρουσίασαν στο σχολείο μας  «Τα Χριστούγεννα του Σχολείου μας» .

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και χειροκρότησε τους μικρούς μαθητές που με κόπο και ευαισθησία μας έφεραν το μήνυμα των ημερών «Χριστός Γεννάται δοξάσατε».

 

 

 


 

 

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 η χορωδία του σχολείου μας συμμετείχε στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας. Η χορωδία με τη βοήθεια μουσικών οργάνων τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έψαλε τα κάλαντα. Την προετοιμασία και την επίβλεψη της χορωδίας  είχε η μουσικός του Σχολείου μας Φωτεινή Παληού.

 

 

 


 

 

 

Παυσιλιπούπολη Α΄τάξη … και περάσαμε όμορφα

 

 

 


 

 

 

 

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού

<<…Όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια «δικαιώματα του ανθρώπου». Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου…>>
Αντώνης Σαμαράκης

Τα παιδιά γιορτάζουν τη δική τους γιορτή

Οι μαθητές του σχολείου μας γιόρτασαν  την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού παίζοντας παιχνίδια, διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας προβολές , μιλώντας για τη unicef, ζωγραφίζοντας και γράφοντας μηνύματα.

Διαβάστε την ιστορία της unicef στη σελίδα ανακοινώσεις του ιστολογίου μας

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

IMG_0862_640x427   Για να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι.Με μια συγκινητική αναδρομή στο παρελθόν, μέσα από το χρονικό των ημερών εκείνου του ηρωικού Νοέμβρη, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, τίμησαν την εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της τυραννίας.Μέσα από την παρουσίαση κινηματογραφικής ταινίας με θέμα: «12410 τριαντάφυλλα», την απαγγελία ποιημάτων και τη συνοδεία της χορωδίας οι μικροί μαθητές τόνισαν πως τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή, για τον άνθρωπο, παραμένουν ζωντανά και θα παραμείνουν επίκαιρα και αναλλοίωτα όσα χρόνια κι αν περάσουν από εκείνη την εξέγερση. Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι ένα ζωντανό κάλεσμα για τη δημοκρατία και την ανθρωπιά.Συντελεστές της εκδήλωσης:
Οικονόμου Μίλτος, δάσκαλος
Αγγελιδάκης Γεώργιος, δάσκαλος
Παληού Φωτεινή, εκπαιδευτικός μουσικής
IMG_0830_640x427 IMG_0821_640x427
IMG_0871_640x427 IMG_0868_640x427