Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση, η οποία συνίσταται
στην πιλοτική προσθήκη νέων θεματικών κύκλων στο Νηπιαγωγείο και στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα
του Δημοτικού και του Γυμνασίου, αξιοποιώντας μεθόδους διερευνητικής – ανακαλυπτικής μάθησης. Στόχος είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης
στους μαθητές και στις μαθήτριες, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου προγράμματος
με δομή Ανοικτών, Ζωντανών Προγραμμάτων Σπουδών και Διαδικασιών. Στόχος είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές και στις μαθήτριες, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου προγράμματος με δομή Ανοικτών, Ζωντανών Προγραμμάτων Σπουδών και Διαδικασιών.

Συνέχεια

Λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων_Αποφάσεις_ΦΕΚ.4187/10-9-2021Λήψη αρχείου

Καλή σχολική χρονιά 2021-2022

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. Φ7/111145/Δ1/9-9-2021 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00 π.μ. στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου μας, παρουσία εκπαιδευτικών και παιδιών. Η προσέλευση των παιδιών θα γίνει στις 8.15 π.μ. -χωρίς τσάντες- με τη χρήση προστατευτικής μάσκας και την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), η διενέργεια του οποίου (24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με εξαίρεση τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η δήλωση του αποτελέσματος γίνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/. (Σχολική κάρτα για COVID-19). Οι νηπιαγωγοί θα παραλάβουν τα παιδιά και θα προετοιμαστούν για τον αγιασμό. Η αποχώρηση θα γίνει αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού.
Παρακαλούμε κατά την προσέλευση και την αποχώρησή σας από το νηπιαγωγείο να τηρείτε τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19  και τις αποστάσεις ασφαλείας για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία!!!
Καλό ξεκίνημα με υγεία!!!

Οι εκπαιδευτικοί του 11ου Νηπιαγωγείου Αργυρούπολης

ΣΗΜ: Με προσωπικό ηλεκτρονικό μήνυμα θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση διαδικτυακής συνάντησης και ενημέρωσης γονέων.

 

 

Ψηφιακή έκθεση με θέμα «Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» που διοργάνωσε το 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Βεβαίωση συμμετοχής μας… Μπράβο σε όλα τα παιδιά!!!Λήψη αρχείου

Το βιντεάκι της συμμετοχής μας…!!!

Πρόγραμμα: «Ψηφιακή Μέριμνα»Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

 

 

 

Το σχολείο μας συμμετείχε στο #BravoSchools 2021 και την Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης #BravoSustainabilityWeek. Όλοι μαζί, το σχολείο μας και οι μαθητές μας, γινόμαστε Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων, διαδίδοντας στην τοπική κοινωνία τα μηνύματα για τη Δημιουργία ενός Kαλύτερου Kόσμου! @qualitynetfoundation

 

4ος Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το σχολείο μας 11o Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης συμμετέχει στο Bravo Schools τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχου στον οποίο καταγράφονται οι προτάσεις των μαθητών για  τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Ψηφίστε τώρα τις καλύτερες πρωτοβουλίες & δράσεις με στόχο την επιβράβευση των σχολικών προτάσεων.

Ενημερωθείτε & αναδείξτε τις καλύτερες πρακτικές για να ενταχθεί το σχολείο μας στο  Δίκτυο Πρεσβευτών των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης ως κέντρο ενημέρωσης και αφύπνισης της τοπικής μας κοινότητας.

Για να πετύχουμε τον στόχο αυτό, είναι σημαντική η ανάδειξη και η στήριξη των δράσεων απ’ όλους!

Διάρκεια ψηφοφορίας από 10/5 έως 23/5

Ψηφίστε ΕΔΩ

http://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/11o-nhpiagwgeio-argyroypolhs.855.html

Η γνώμη σας έχει αξία!

Το  Bravo Schools αναπτύσσεται από το QualityNet Foundation και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας in action for a better world.

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.50209/ΓΔ4/5-5-2021 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, από τη Δευτέρα 10 Μαϊου, επαναλειτουργούν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου Covid-19 (self test) υποχρεωτικά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όλοι οι μαθητές που θα προσέρχονται στο σχολείο θα πρέπει να έχουν την σχολική κάρτα για COVID-19 (τυπωμένη ή χειρόγραφη), καθώς χωρίς αυτή δε θα γίνονται δεκτοί στο σχολείο.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις διαβάστε το ΦΕΚ εδώ

και εδώ την υπ’αριθμ.50209/ΓΔ4/5-5-2021 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Καλή αρχή με υγεία και ασφάλεια!!!

 

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟY 2021 

Λέξεις, λέξεις, λέξεις… η μελωδία της ελπίδας (Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων και Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Γνώσης και Συναισθημάτων της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων