Αγγλικά στο νηπιαγωγείο…

Σκοπός του προγράμματος των αγγλικών στο νηπιαγωγείο είναι μια πρώτη γνωριμία των παιδιών με την χρήση της αγγλικής γλώσσας και η εξοικείωση τους μέσα πάντα από παιγνιώδεις και ευχάριστες δραστηριότητες ώστε να αποκτήσουν μια θετική προδιάθεση για την αγγλική γλώσσα και να αλληλοεπιδράσουν μέσω τραγουδιού, ζωγραφικής κ.λ.π.

Φέτος η  πρώτη μας επαφή με τα αγγλικά ήταν πολύ ενδιαφέρουσα! Το σχολείο μας επισκέφθηκε η μικρή αρκουδίτσα ”Suzy” με την οποία παίξαμε παιχνίδια γνωριμίας και αποφασίσαμε να μάθουμε να συστηνόμαστε στα αγγλικά ώστε να αισθανθεί και αυτή μέρος της ομάδας μας και να παίρνει μέρος στα παιχνίδια μας!

Χρησιμοποιήσαμε απλούς χαιρετισμούς (hello,good morning,I’m fine,thank you…) και την περιμένουμε και πάλι για να μάθουμε ακόμα περισσότερα για την χώρα της!

agglika 300x300 2 2

 

παρακολουθήσαμε το τραγούδι των κανόνων: ”I can follow the rules”, το δραματοποιήσαμε και το χορέψαμε για να μάθει και η νέα μας φίλη τους κανόνες της τάξης μας!

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 09 28 130604

https://www.youtube.com/watch?v=iQxK-Ah7has

 

χρώματα…και στα αγγλικά!

Σήμερα με την κυρία Κική παίξαμε με τα χρώματα μιας και ήδη είχαμε ξεκινήσει τα πειράματα και τις μίξεις χρωμάτων στην τάξη μας.

Το κάθε παιδί έλεγε το αγαπημένο του χρώμα στα αγγλικά.

AGGLIKA

Αφού παίξαμε λοιπόν στην συνέχεια τραγουδήσαμε και το παρακάτω τραγούδι που άρεσε πολύ στα παιδιά και εμπέδωσαν με διασκεδαστικό τρόπο τα χρώματα στα αγγλικά…

 

 

Τα παιδιά αφού άκουσαν το παραμύθι στα αγγλικά,το αναδιηγήθηκαν και έπειτα το καθένα το αποτύπωσε σε ατομικό φύλλο εργασίας.

viber image 2025 01 21 08 56 11 083

 

viber image 2025 03 06 11 46 32 497

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης  που εκπονεί φέτος το Νηπιαγωγείο μας και σχετίζεται με την φιλαναγνωσία οι μαθητές/τριες μας είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν ένα ακόμη παραμύθι: << Το ασχημόπαπο >> του Χανς Κρίστιανς ‘Αντερσεν,να δώσουν τον δικό τους τίτλο:<< To διαφορετκό παπάκι>>,να το δραματοποιήσουν και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους! ( π.χ mummy duck,grey duckling…)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *