Επίσκεψη στο μουσείο συναισθημάτων

Την Τέτάρτη 21 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε το μουσείο συναισθημάτων.

Είναι ένα διεθνώς μοναδικό, διαδραστικό μουσείο, που χρησιμοποιεί τα εκθέματα του, το παιχνίδι και τα παραμύθια για να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων!… ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.

Ιδρύθηκε το 2006, ανήκει στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και είναι μέλος του «HANDS ON INTERNATIONAL» διεθνούς συμβουλίου παιδικών μουσείων και στο «ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ».

Ενήλικες και παιδιά μαζί  ανακαλύψαμε τη διαδραστική έκθεση με τίτλο «Ποιος είμαι εγώ;» και γνωρίσαμε περισσότερο τον εαυτό μας μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα και τα παραμύθια.

Εκεί τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας,μίλησαν για το αγαπημένο τους ζώο και για το τι καταφέρνουν να κάνουν καλύτερα.Είπαμε ότι όλοι δυσκολευόμαστε σε κάποια πράγματα και ο καθένας μίλησε για τον εαυτό του.Οπως να τελείωσουν μία ζωγραφιά ή να ξυπνήσουν το πρωί.Είναι σημαντικό ότι πήραν τον λόγο ακόμη και τα πιο συνεσταλμένα και έκφρασαν τα συναισθήματα τους μέσα από ψυχοκινητικά παιχνίδια.

Ζωγράφισαν τις επιθυμίες τους και τις παρουσίασαν στην ομάδα.

Θα ήθελα: να ανέβω στα σύννεφα

Ένα βουνό με παγωτά

Να ήμουν πύργος

Να ήμουν πρίγκιπας

Να ήμουν τίγρης

Να φροντίζω ένα δέντρο