Επίσκεψη στο Γηροκομείο

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που προσφέρεται για να δείξουμε την αγάπη μας κάνοντας δώρα! Η αγάπη είναι αυτό το κάτι που μόνο να αισθανθείς μπορείς… Μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται, αποδεικνύεται με τα έργα. Υπάρχει, όμως και μια άλλη αγάπη. Είναι η αγάπη που δεν θα έπρεπε να κοιμάται έντεκα μήνες το χρόνο και να ξυπνάει τον δωδέκατο, όμως συνήθως έτσι γίνεται. Βέβαια, είναι εύκολο να λέμε ότι η αγάπη για τον συνάνθρωπο, θα έπρεπε να λειτουργεί ως καθήκον κάθε μέρα της ζωής μας.

Όμως, έστω και τώρα, τον δωδέκατο μήνα του χρόνου, με αφορμή τη γιορτή της αγάπης μπορούμε να κάνουμε πράξη την αγάπη προς τον συνάνθρωπο με κινήσεις απλές και μικρές, που δεν κάνουν εμάς ανώτερους, ούτε θίγουν την αξιοπρέπεια αυτών για τους οποίους προορίζονται. Είναι οι πράξεις που γίνονται χωρίς άλλο κίνητρο από την προσφορά, από τον άνθρωπο… στον άνθρωπο.

Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το Γηροκομείο της θήβας για να προσφέρουμε με τα παιδιά ότι μπορούσε ο καθένας.Αυτό όμως που είχαν περισσότερη ανάγκη ήταν η παρουσία μας.Άνθρωποι που για κάποιο λόγο βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους αυτές τις ημέρες μας υποδέχτηκαν με χαρά.Τα παιδιά  είπαν τα κάλαντα και άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια συζήτησαν μαζί τους και τους πρόσφεραν Χριστουγεννιάτικη κάρτα με τις ευχές μας.Κάποιοι ένιωσαν την ανάγκη να μας τραγουδήσουν και να γίνουν σαν μικρά παιδιά.

Μας κέρασαν γλυκά και μας ευχαρίστησαν πολύ για όλα.

πηγήwww.epithimies.gr