Μια κριτική από το Δίκτυο των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ.) των Α.Ε.Ι.
Πηγή: https://www.esos.gr
Φεβ 22 23
Αναρτήθηκε από Lounik. Κατηγορία: Εκπαίδευση | Κλειστά Σχόλια
Πηγή: https://www.esos.gr
Φεβ 22 10
Αναρτήθηκε από Lounik. Κατηγορία: Εκπαίδευση | Κλειστά Σχόλια
ΠΗΓΗ: http://www.p-e-f.gr/docs/1099.pdf – ανακτήθηκε στις 10-02-2022
Ιούλ 21 21
Αναρτήθηκε από Lounik. Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία | Κλειστά Σχόλια
Είναι το νοικοκυριό σας μεταξύ εκείνων με το υψηλότερο εισόδημα ή μεταξύ εκείνων με το χαμηλότερο εισόδημα στη χώρα σας; Ρίξτε μια ματιά στη διαδραστική απεικόνιση μας για να δείτε πού βρίσκεται το καθαρό μηνιαίο εισόδημά σας:
ΠΗΓΗ: EUROSTAT – Το κλειδί σας για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές
Ιούλ 21 4
Αναρτήθηκε από Lounik. Κατηγορία: Δικαιώματα, Πολιτική | Κλειστά Σχόλια
Η έκθεση με τίτλο «Η Τράπεζα Θεμάτων στην πολιτογράφηση: μια κριτική αποτίμηση» δημοσιεύεται ως μέρος του έργου «Η Ιθαγένεια στην πράξη», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity και εταίρο την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Συγκεκριμένα, αποτελεί μέρος της δράσης «καταγραφή και ανάδειξη ζητημάτων στη διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας» και δημοσιεύεται ενόψει των πρώτων εξετάσεων για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π) στις 16 Μαΐου 2021 με στόχο να αναδειχθούν κάποια από τα σημαντικά ζητήματα της επερχόμενης γραπτής δοκιμασίας που προβλέπει το νέο σύστημα πολιτογράφησης.
Ποιος/α Έλληνας/ίδα πολίτης γνωρίζει το όνομα της Ελληνίδας βασίλισσας που ήταν αδερφή του Κάιζερ Γουλιέλμου ΄Β της Γερμανίας; Ποιος/α από εμάς, που έχει την ελληνική ιθαγένεια, ξέρει αν η τελευταία Ελληνίδα βασίλισσα ονομαζόταν Αλίκη ή πόσους πρωθυπουργούς ανέδειξε η οικογένεια Ράλλη; Πολλοί θα αναρωτηθούν τι σχέση έχουν τέτοιες ερωτήσεις με την ελληνική ιθαγένεια. Κι όμως, οι παραπάνω ερωτήσεις περιλαμβάνονται στην Τράπεζα Θεμάτων, μέσω της οποίας, με βάση το νέο σύστημα πολιτογράφησης, η ελληνική πολιτεία θα αξιολογεί αν οι αιτούντες/ες την ελληνική ιθαγένεια είναι ενταγμένοι/ες στην ελληνική κοινωνία….
Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση στην: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Δείτε όλες τις Ερωτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων στη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας
Μαρ 21 8
Αναρτήθηκε από Lounik. Κατηγορία: Κινήματα, Κόσμος | Κλειστά Σχόλια
Οι στρατιωτικές Αρχές της Μιανμάρ έχουν απαγορεύσει τις δημόσιες συνελεύσεις, αλλά αυτό απλά ενθάρρυνε τους διαδηλωτές να επινοήσουν νέους τρόπους έκφρασης αντίστασης στο πραξικόπημα.
Αφού ο στρατός κατέλαβε την εξουσία την 1η Φεβρουαρίου, ξεκίνησε ένα κίνημα πολιτικής ανυπακοής, που ενθάρρυνε το κοινό να σταματήσει να εργάζεται, να μποϊκοτάρει επιχειρήσεις στρατιωτικής ιδιοκτησίας και να συμμετάσχει σε διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος…
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: www.pressenza.com/
ή εδώ: https://el.globalvoices.org/
Τίτλος αρχικού εγγράφου: “Ο κλάδος παραγωγής φαρμάκων στις ΗΠΑ”
Υπάρχει πολύ καλύτερος τρόπος να αναπτύσσουμε φάρμακα, αρκεί να τον υιοθετήσουμε, όπως προτάθηκε από τον Τζόζεφ Στίγκλιτζ, κάτοχο του Νομπέλ Οικονομίας, και είναι απλός. Οι κυβερνήσεις του δυτικού κόσμου θα πρέπει να θεσπίσουν ένα Ταμείο με απόθεμα πολλών δισ. δολαρίων το οποίο θα χορηγεί χρηματικά βραβεία στους επιστήμονες που θα αναπτύσσουν θεραπείες ή εμβόλια. Τα μεγαλύτερα βραβεία θα αποδίδονται σε εκείνους οι οποίοι θα ανακαλύψουν θεραπείες για ασθένειες που σκοτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους. Μετά την απόδοση του βραβείου, τα δικαιώματα χρήσης της θεραπείας θα είναι δημόσια. Οποιοσδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο, θα μπορεί να παρασκευάζει το φάρμακο και να σώζει ζωές. ∆εν είναι φθηνή λύση- θα κόστιζε το 0,6% του ΑΕΠ- αλλά μεσοπρόθεσμα θα γλιτώναμε μια περιουσία, διότι τα συστήματα περίθαλψης δεν θα ήταν πλέον αναγκασμένα να καταβάλλουν τεράστια χρηματικά ποσά στις φαρμακοβιομηχανίες. Στο μεταξύ το κόστος των φαρμάκων θα μειωνόταν δραστικά για τους φτωχούς και θα τα έκανε για πρώτη φορά προσιτά σε δεκάδες εκατ. από αυτούς.
ΠΗΓΗ: http://www.sev.org.gr/uploads/pdf/usa36_pharmaceuticals.pdf – Ανακτήθηκε: 7 Φεβρ.2021
Στοιχεία από το αρχικό Έγγραφο: ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑ∆ΟΣ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ- Σικάγο, 15 Ιουνίου 2010 :
ΠΗΓΗ: https://www.economist.com/graphic-detail/2021/02/02/global-democracy-has-a-very-bad-year
24/5: Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων διοργανώνεται από την Europarc, την Ομοσπονδία των Εθνικών Δρυμών και Πάρκων της Ευρώπης, ενώ η 24η Μαΐου γιορτάζεται ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων και Εθνικών Δρυμών.
- Σχετικές αναρτήσεις