ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – ΤΑΞΗ Ε2

Γράφει ο Σωτήρης Πετρίκης, εικαστικών ΠΕ08

“Οι πιο θεμελιώδεις σκέψεις και συναισθήματα του ανθρώπου που προέρχονται από το ασυνείδητο, βρίσκουν την έκφρασή τους περισσότερο στις εικόνες παρά στις λέξεις. “
Σ. Φρόυντ

Αυτή η θέση, ήταν η αφορμή που μας ώθησε να διακοσμήσουμε τους χώρους του σχολείου με έργα που τα ίδια τα παιδιά δημιούργησαν! Επιλέξαμε να αντλήσουμε έμπνευση και ερεθίσματα από τη φύση, την παράδοση, την τοπική ιστορία χρησιμοποιώντας πολλά και διάφορα υλικά στους πειραματισμούς μας. Γνωρίσαμε νέες τεχνικές ζωγραφικής  και αποδώσαμε χρωματικές ποιότητες με ποικίλα υλικά. Μάθαμε και διασκεδάσαμε μέσω της τέχνης δημιουργώντας ενδιαφέροντες χώρους που θα προκαλούν ερεθίσματα στη φαντασία τόσο των μεγάλων αλλά κυρίως των παιδιών που μεγάλο μέρος της ημέρας τους το περνούν στο σχολείο.

Τί δεν έχει ακουστεί κατά καιρούς για να γίνει το σχολείο πιο ελκυστικό και να το αγαπήσουν οι μαθητές. Ο τρόπος που εμείς βρήκαμε για να το κάνουμε αυτό, ήταν μια “επίθεση“ με όπλο την τέχνη.

Η προσπάθειά μας για ένα σχολείο γεμάτο χρώμα, Συνεχίζεται…
Η παρούσα εργασία των μαθητών υποβλήθηκε στον 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΈΚΦΡΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ για την Ε2 τάξη (http://creativity.edu.gr/index.php/el/ )

Αναρτήθηκε στο authorSTREAM από τον/την sotirispet1978

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *