Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μονεμβάσια

Πρόγραμμα συνεκπαίδευσης μεταξύ του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμναίου-Λυκείου Κορωπίου και του Γυμνασίου της Μονεμβασίας «Γιάννης Ρίτσος».

Το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης που υλοποιήθηκε μεταξύ του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κορωπίου και του Γυμνασίου της Μονεμβασίας  «Γιάννης Ρίτσος»  ήταν περισσότερο από ένα απλό πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ σχολείων. Αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία που προήγαγε την συμπερίληψη και την αλληλοκατανόηση μεταξύ μαθητών/τριών με διαφορετικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, η επιλογή του τόπου, του κάστρου της Μονεμβασίας (Πλατεία Ελκόμενου Χριστού), συνέβαλε στη δημιουργία ενός ιδιαίτερου και εντυπωσιακού περιβάλλοντος για την πρώτη γνωριμία των δύο σχολείων και της έκφρασής τους μέσω των χορωδιών τους, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. Οι μαθητές/τριες τραγούδησαν μελωδίες σε στίχους του Γιάννη Ρίτσου αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις του σχολείου μας με το τραγούδι «Μονεμβασιά» (Σύνθεση:Μαρίνου, Στίχοι:Γαβαλά),  το οποίο γράφτηκε με αφορμή την επίσκεψη στην όμορφη Πελλοπονησιακή πόλη. Η αλληλεπίδραση των δυο σχολείων συνεχίστηκε στο χώρο του Γυμνασίου της Μονεμβασίας, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, όπου μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων μουσικής και εικαστικών ενισχύθηκε η δημιουργικότητα, η αυτενέργεια, η ενεργός συμμετοχή και αλληλεπίδραση των μαθητών/τριών στη διαδικασία. Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στη διαφορετικότητα ήταν κυρίαρχο στοιχείο της συνεργασίας. Η ανάπτυξη των δεξιοτήτων αυτών ενίσχυσε την αυτοεκτίμηση και την εμπιστοσύνη αμφότερων των μαθητών/τριών των σχολικών πλαισίων, με αποτέλεσμα την ανταλλαγή στοιχείων τους για περαιτέρω επικοινωνία.

Η επιστροφή στον τόπο μας συνοδεύτηκε με την υπόσχεση στους/στις μαθητές/τριές μας ότι τέτοιου είδους συνεργασίες μεταξύ των δυο σχολείων θα συνεχιστούν και θα εμπλουτιστούν με περισσότερες δράσεις (κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα, συμπράξεις σε Erasmus+ κ.α), εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τις εμπειρίες τους και συμβάλλοντας  στη δημιουργία ενός περισσότερο συνεργατικού και συμπεριληπτικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για όλους μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Γυμνασίου Μονεμβασίας Δημήτρη Τούντα για την εξαιρετική φιλοξενία και συνεργασία. Ευχαριστούμε επίσης, την Διευθύντρια ΔΔΕ Λακωνίας κα Λιακοπούλου, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, κα Αλειφέρη, τον Αντιδήμαρχο ΔΕ Μονεμβασίας, κο Χρηστάκο, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Παιδείας και Αθλητισμού, κο Βλάχο, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μονεμβασίας, κο Γράφο, τους/τις αιρετούς συμβούλους του Δημοτικού και του Τοπικού  Συμβουλίου Μονεμβασίας αλλά και όλους/ες οσοι/ες  μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Η παιδαγωγική ομάδα του ΕΝΕΕΓΥΛ Κορωπίου

Ζερβού Κατερίνα ΠΕ08

Κρεβετζάκης Σταύρος ΠΕ01

Μαρίνου Δανάη ΠΕ79.01

Ταβουλάρη Μαριάννα ΠΕ03

Μαραζάκη Παναγιούλα ΠΕ04.01 Διευθύντρια ΕΝΕΕΓΥΛ Κορωπίου

 

 

 

 

 

 

Ένα σχόλιο

  1. Εμείς ευχαριστούμε για την όμορφη εμπειρία!
    Δ. Τούντας
    Γυμνάσιο Μονεμβασίας “Γιάννης Ρίτσος”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση