Αρχική » Γουλία Λάχανα 

Γουλία Λάχανα 

Γουλία Λάχανα

Το φαγητό αυτό γίνεται με λάχανα μαύρα που χρησιμοποιούνται σε πολλά ποντιακά φαγητά, βρίσκουμε συνήθως σε λαϊκές αγορές μεγάλων περιοχών

Υλικά :

2φλυτσάνια τσαγιού μαύρα φασόλια

3 κιλά μάυρα λάχανα

130 ml ελαιόλαδο

αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση:

Αποβραδίς μουσκεύουμε τα φασόλια. Την επομένη, τα βά­ζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι εντελώς. Θα χρειαστούν περίπου 45 λε­πτά. Οσο βράζουν τα φασόλια, καθαρίζουμε τα μαύρα λάχανα και τα χοντροκόβουμε.

Μόλις βράσουν τα φασόλια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσα­ρόλα. Προσθέ­τουμε το ελαιόλαδο και τα λάχα­να  και ελάχιστο νερό γιατί τα χόρτα θα βγάλουν το δικό τους, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαραθούν εντελώς τα λαχανικά, να πιούν τα υγρά τους και να μεί­νουν με το λάδι τους.

Όνομα συντάκτη

Όνομα:

ΕΡΜΕΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΜΑΡΙΑ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων