Γουλία Λάχανα
Γουλία Λάχανα
Το φαγητό αυτό γίνεται με λάχανα μαύρα που χρησιμοποιούνται σε πολλά ποντιακά φαγητά, βρίσκουμε συνήθως σε λαϊκές αγορές μεγάλων περιοχών
Υλικά :
2φλυτσάνια τσαγιού μαύρα φασόλια
3 κιλά μάυρα λάχανα
130 ml ελαιόλαδο
αλατοπίπερο κατά βούληση
Εκτέλεση:
Αποβραδίς μουσκεύουμε τα φασόλια. Την επομένη, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι εντελώς. Θα χρειαστούν περίπου 45 λεπτά. Οσο βράζουν τα φασόλια, καθαρίζουμε τα μαύρα λάχανα και τα χοντροκόβουμε.
Μόλις βράσουν τα φασόλια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα λάχανα και ελάχιστο νερό γιατί τα χόρτα θα βγάλουν το δικό τους, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαραθούν εντελώς τα λαχανικά, να πιούν τα υγρά τους και να μείνουν με το λάδι τους.