Αρχική » Χαβίτς

Χαβίτς

Υλικά :

2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο

250-300 γρ. Αγελαδινό βούτυρο

1,5 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1,5 λίτρο νερό προσθέτοντας 1,5 κ.γ. αλάτι.

Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνουμε 2 κούπες καλαμποκάλευρο, κατά προτίμηση φουρνιστό, και ανακατεύουμε με κρύο νερό μέχρι να γίνει αραιός χυλός.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυλό στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει ανακατεύοντας συνέχεια. Καίμε αγελαδινό βούτυρο σε ένα τηγάνι και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. Το χαβίτσ’ είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό.

Όνομα συντάκτη

Όνομα: ΕΡΜΕΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΜΑΡΙΑ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση