Αρχική » Βαρένικα

Βαρένικα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1,5 κουταλάκι κοφτό αλάτι

800 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο

1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό, για να φτιάξουμε τη ζύμη, η οποία προσέχουμε να είναι σφιχτή ώστε να μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο.

  2. Μόλις ετοιμάσουμε τη ζύμη (αν θέλουμε την αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό), παίρνουμε ένα μέρος της και το ανοίγουμε σε φύλλο, πάχους περίπου 2 χιλιοστών.

  3. Όταν ανοίξουμε το φύλλο, με τη βοήθεια ενός ποτηριού το οποίο το πιέζουμε ανάποδα πάνω στη ζύμη, δημιουργούμε στρογγυλά τεμάχια ζύμης.

  4. Στη συνέχεια, τα τεμάχια αυτά τα γεμίζουμε με το ανθότυρο, στο οποία μέσα έχουμε ανακατέψει το αυγό, και τα κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Όσα βαρένικα ετοιμάζουμε τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο, στον οποίο έχουμε ρίξει πάνω αλεύρι για να μην κολλήσουν και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν.

           Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με την υπόλοιπη ζύμη.

  1. Για να τα μαγειρέψουμε τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας μια κατσαρόλα, την οποία τη γεμίζουμε λίγο παραπάνω από τη μέση με νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα αλάτι και στη συνέχεια βάζουμε τα βαρένικα.

  1. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά και τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, βάζοντάς τα σε ένα –κατά προτίμηση βαθύ– πιάτο. Αν θέλουμε, για περισσότερη γεύση, λιώνουμε λίγο βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω.

Όνομα συντάκτη

Όνομα:

ΕΡΜΕΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΜΑΡΙΑ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων