Αρχική » Τσιριχτά

Τσιριχτά

Τσιριχτά

Υλικά :

500γρ. (περίπου)αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500ml χλιαρό νερό

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

30 γρ. μπυρομαγιά ή 1 φακελάκι ξερή

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση :

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, κρατάμε 1 φλιτζάνι στην άκρη και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με το αλάτι,τη ζάχαρη, τη μαγιά και το νερό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και όταν η ζύμη μας είναι αρκετά μαλακή, ένας σφιχτός χυλός, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

Βάζουμε το μπόλικο λάδι να κάψει σε μια βαθιά κατσαρόλα. Παίρνουμε με το χέρι μας λίγη ζύμη και την περνάμε ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού έτσι ώστε να βγει σαν μπαλάκι. Την βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.

Συνοδεύεται με γλυκά ή αλμυρά υλικά της αρεσκείας σας όπως φέτα, γιαούρτι, μέλι, κανέλα ή μαρμελάδες.

Όνομα συντάκτη

Όνομα:

ΕΡΜΕΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΜΑΡΙΑ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων