Αρχική » Πισία

Πισία

Πισία

Υλικά για τη ζύμη:

750 γρ. ‏αλεύρι

1 φακελάκι ‏μαγιά

1 1/2 ποτήρι χλιαρό ‏νερό

1 κ.γλ. ‏αλάτι

2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο

Υλικά για τη γέμιση τυριού

*500 γρ. ‏φέτα τριμμένη

*2 αυγά

*Πιπέρι

Υλικά για τη γέμιση πατάτας:

4-5 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες

1 κρεμμύδι τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση ζύμης:

1. Ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.

2. Αφήνετε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

Γέμιση τυριού :

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν

Γέμιση πατάτας :

Πολτοποιούμε τις βραστές πατάτες, τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τις πατάτες το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το βάζουμε και αυτό το μείγμα σε ένα μπολ.

Εκτέλεση:

Παίρνετε ένα μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγετε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο. Βάζετε μια κουταλιά γέμιση της αρεσκείας σας και διπλώνετε σε μισοφέγγαρο. Κλείνετε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού. Τρυπάτε την επιφάνεια τους με το πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνισμα. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια. Τρώγονται ζεστά ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμα.

Όνομα συντάκτη

Όνομα:

ΕΡΜΕΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΜΑΡΙΑ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων