Εγκατάσταση εργαστηρίου πληροφορικής στο 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Κατόπιν αιτήματος του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου και με δεδομένο ότι στο σχολείο υπήρχε ήδη διαθέσιμη αίθουσα κατάλληλα διαμορφωμένη (δομημένη καλωδίωση, πόρτα ασφαλείας, κλπ) για να φιλοξενήσει ένα δεύτερο εργαστήριο πληροφορικής, το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ προχώρησε στη συγκέντρωση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την υλοποίησή του. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το σχολείο αγόρασε έναν server, υλικά για την αναβάθμισή του (SSD, μνήμη RAM), ένα gigabit switch για να αντικαταστήσει το υφιστάμενο fast ethernet, ποντίκια, πληκτρολόγια και καλώδια VGA.
  • Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ επιδιόρθωσε τρεις Η/Υ του πρώτου εργαστηρίου πληροφορικής που είχαν παροπλιστεί λόγω βλαβών και διέθεσε 9 Η/Υ και 12 οθόνες LCD (έντεκα 17″ και μία 20″). Ο εξοπλισμός αυτός παραχωρήθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην Πηγή» όπου είχε δοθεί για ανακύκλωση ως μη λειτουργικός με ποικίλες βλάβες. Επισκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου στο γραφείο ΠΛΗΝΕΤ με ανταλλακτικά από το απόθεμα του γραφείου και της ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • Η ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας παραχώρησε μία οθόνη LCD 17″.

Στον server εγκαταστάθηκε λειτουργικό σύστημα Ubuntu 18.04 LTSP 32bit και από τους 12 συνολικά σταθμούς εργασίας οι τρεις ορίστηκαν FAT και οι υπόλοιποι εννέα THIN clients.