Μαρία Παρίση

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Μαρία Παρίση σπούδασε Παιδαγωγικά (Ζωσιμαία Παιδ. Ακαδημία Ιωαννίνων) και Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία (ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ,  Α.Π.Θ.). Έκανε μεταπτυχιακά στο Παν/μιο Πελοποννήσου με θέμα: «Εκπ/κά Προγράμματα και Υλικό» και στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με θέμα: «Διαφοροποιημένη Παιδαγωγική και Σχολικά Εγχειρίδια». Έλαβε τον τίτλο του Διδασκαλείου Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών,   Π.Τ.Δ.Ε,  Μ.Δ.Δ.Ε. με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Η θητεία της στην εκπαίδευση ξεκίνησε το 1994 σε Σχολικές Μονάδες Γενικής Εκπαίδευσης και σε Τ.Ε. σχολείων της Π.Ε. Δυτικής Αττικής και Π.Ε. Κορινθίας. Άσκησε καθήκοντα Διευθύντριας σχολικών μονάδων Γενικής και Ειδικής Αγωγής από το 2010 έως το 2018.

Υπηρέτησε ως Προσωπική Σύμβουλος Πρακτικής Άσκησης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής  του Παν/μίου Πατρών τα ακαδημαϊκά έτη 2017-2018 και 2018-2019.

Έχει συμμετάσχει ως επιμορφώτρια σε επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Π.Ι., σε ΚΕΚ και στα ΠΕΚ.

Από το Σεπτέμβριο του 2018 υπηρετεί ως Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης περιφέρειας Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη.