Αρχεία για 26 Σεπτεμβρίου 2013

Δ.Ο.Ε.: Εξώδικη Διαμαρτυρία προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων »

Στα πλαίσια των αποφάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την πολύπλευρη αντιμετώπιση του τεράστιου ζητήματος της παράνομης μετακίνησης εκπαιδευτικών ως πλεοναζόντων, με βάση το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) περί τοποθέτησης δασκάλων στα Ολοήμερα Σχολεία, αλλά και με τη διάλυση κάθε υποστηρικτικής δομής στην εκπαίδευση,

ΔΑΚΕ ΠΕ: Ανακοίνωση για διορισμούς – αποσπάσεις – αναπληρωτές »

Η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στην εκπαίδευση είναι εκρηκτική. Σχολεία που παλεύουν να λειτουργήσουν σε καθεστώς υποχρηματοδότησης, με τεράστια προβλήματα και, το χειρότερο, με πραγματικά κενά σε εκπαιδευτικούς που για να καλυφθούν:

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Κάλεσμα για δυναμική και συλλογική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο »

Aύριο, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 7.00μμ στο Μον Ρεπό. Μεταξύ των θεμάτων θα είναι και και το θέμα της Παιδείας. Θα συζητήσουν: για τις συγχωνεύσεις των σχολείων- μεταφορές μαθητών – καθαρίστριες-  Επιχορηγήσεις του Δήμου για λειτουργικές – επισκευαστικές δαπάνες σχολείων του Δήμου Κέρκυρας. Θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.

ΔΟΕ: Παράνομες μετακινήσεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών »

Κύριε Υπουργέ, Είναι σε πλήρη γνώση σας, και το έχουμε επισημάνει σε όλους τους τόνους, ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς τόσο για την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης που παρέχεται στα παιδιά μας όσο και για το εργασιακό καθεστώς των Ελλήνων Εκπαιδευτικών.

Τηλεοπτικό spot Δ.Ο.Ε. »

Στα πλαίσια της πολύπλευρης προβολής – ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον Έλληνα Εκπαιδευτικό και τη Δημόσια Εκπαίδευση, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχώρησε στη δημιουργία τηλεοπτικού spot, το οποίο θα προβληθεί σε μεγάλα κανάλια πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας και στο διαδίκτυο.

Β. Παληγιάννης: Την Παρασκευή τελικά η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις »

Με βάση την ενημέρωση που είχα, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για την Παρασκευή 27/9/2013. Η αναβολή έχει ως στόχο την προσθήκη στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης, που ήδη σας είναι γνωστά, τις αποσπάσεις σε ΣΜΕΑΕ – ΚΕΔΔΥ και τις επανεξετάσεις αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. 20 & 22 Σεπτεμβρίου. Η υπεύθυνη στάση της ΔΑΚΕ ΠΕ και η δημαγωγία των Παρεμβάσεων »

H συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου αλλά και η συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας των Προέδρων στις 22 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν μέσα σ’ ένα πρωτόγνωρο κλίμα που δημιούργησαν μια σειρά από δεδομένα.

Συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα »

Στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών,  αντιπροσωπεία της Δ.Ο.Ε. συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 25/9/2013 με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αμανατίδης Γιάννης, Μαντάς Χρήστος, Στρατούλης Δημήτρης και μέλη του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.