Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. 20 & 22 Σεπτεμβρίου. Η υπεύθυνη στάση της ΔΑΚΕ ΠΕ και η δημαγωγία των Παρεμβάσεων

H συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου αλλά και η συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας των Προέδρων στις 22 Σεπτεμβρίου,dake πραγματοποιήθηκαν μέσα σ’ ένα πρωτόγνωρο κλίμα που δημιούργησαν μια σειρά από δεδομένα.

  • Η συνεχιζόμενη αδιέξοδη, αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘ με την εμμονή στη διάλυση τόσο του Ολοήμερου Σχολείου όσο και κάθε μορφής αντισταθμιστικής αγωγής (εγκατάλειψη ειδικών σχολείων, κατάργηση ενισχυτικής διδασκαλίας κλπ.) καθώς η νέα Υπουργική απόφαση που αυξάνει, «υπό εξαιρετικές συνθήκες», τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα.
  • Οι αυθαιρεσίες Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης (κορυφαίο παράδειγμα οι ενέργειες του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής) που εφαρμόζοντας το μη έγκυρο έγγραφο του ΥΠΑΙΘ επιχειρούν να μετακινήσουν εκπαιδευτικούς από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ως πλεονάζοντες (κλείνοντας τμήματα του Ολοήμερου) με βάση τον απαράδεκτο Ν. 3848 της Διαμαντοπούλου.
  • Οι αυθαιρεσίες Διευθυντών Εκπαίδευσης (Α’ και Γ’ Αθήνας…) που αρνούνται να καλέσουν σε συνεδρίαση για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών τα ΠΥΣΠΕ, όπως οφείλουν να πράξουν, και με αδιαφανή και, επί της ουσίας, παράνομο τρόπο τοποθετούν και μετακινούν εκπαιδευτικούς μόνοι τους, επικαλούμενοι συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχοντας αναδείξει όλον αυτό τον καιρό αυτά τα φαινόμενα τόσο με κείμενα όσο και με ενέργειες (π.χ. παραστάσεις διαμαρτυρίας) όφειλε, εξαντλώντας κάθε μέσο, να υπερασπιστεί και νομικά τους εκπαιδευτικούς.

Με δεδομένη τη λήξη της σύμβασης με τον πρώην νομικό σύμβουλο κ. Δραγασάκη, προτείναμε την προσωρινή ανάθεση της νομικής εκπροσώπησης στη δικηγόρο κ. Τσίπρα (νομική σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ) μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες διαγωνισμού για την τελική επιλογή νομικού συμβούλου. Ακόμη κι αυτό το τόσο άμεσης ανάγκης θέμα έγινε από την παράταξη των Παρεμβάσεων αντικείμενο αντιπαράθεσης, αφού, αδιαφορώντας για την ανάγκη άμεσης νομικής εκπροσώπησης του Κλάδου, πρότειναν να μείνουμε χωρίς νομικό σύμβουλο μέχρι να ολοκληρωθεί η συνολική διαδικασία.

Οι άγονες αντιπαραθέσεις τακτικής συνεχίστηκαν για κάθε ζήτημα κι ιδιαίτερα αυτό των συναδέλφων των Α΄, Β΄ και Γ΄ Διευθύνσεων Αττικής που ο Περιφερειακός Διευθυντής ετοιμάζεται να μετακινήσει σε άλλα ΠΥΣΠΕ. Με τη «βοήθεια» μελών των Παρεμβάσεων από συλλόγους του Λεκανοπεδίου που ήταν παρόντα τόσο στο συμβούλιο της 20/9 όσο, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, στην Ολομέλεια της 22/9, προσπάθησαν να επιβάλλουν την ψευδή και παραπλανητική, για τους συναδέλφους, εικόνα της αδιαφορίας, δήθεν, του Προεδρείου της ΔΟΕ. Επιστρατεύθηκαν κραυγές, ύβρεις, προπηλακισμοί που όμως δεν ήταν δυνατό να κρύψουν την αλήθεια. Κι η  αλήθεια είναι πως από την πρώτη στιγμή, και σ’ ένα πολύ μεγάλο βαθμό με προτάσεις και πρωτοβουλίες της παράταξής μας, το Δ.Σ. της ΔΟΕ ανέδειξε και συνεχίζει να αναδεικνύει με κείμενα, παραστάσεις διαμαρτυρίας, νομικές ενέργειες και ραδιοτηλεοπτικές δηλώσεις το τόσο σοβαρό ζήτημα της αυθαίρετης μετακίνησης συναδέλφων ως πλεοναζόντων με βάση το απαράδεκτο έγγραφο Αρβανιτόπουλου.

Στην Ολομέλεια των Προέδρων, μάλιστα, υιοθετήθηκε με πρόταση των μελών της Δ.Α.Κ.Ε., το αίτημα που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των συναδέλφων που βρίσκονται στη διάθεση, να καλέσει η Ομοσπονδία τους υπό μετακίνηση συναδέλφους να μην καταθέσουν δηλώσεις προτίμησης. Όταν αυτό έγινε απόφαση της Δ.Ο.Ε. στελέχη των Παρεμβάσεων που εμπλέκονται στη διαδικασία άρχισαν να ωθούν τους συναδέλφους στην κατάθεση αιτήσεων με παράλληλη κατάθεση αιτήσεων θεραπείας αγνοώντας τις συμβουλές της νομικής συμβούλου που μοιράστηκαν σε όλους τους προέδρους και αναρτήθηκαν άμεσα στην ιστοσελίδα της Δ.Ο.Ε. Στάση ντροπής, υπονόμευσης κι ανευθυνότητας.

Είναι παραλλαγή του «παιχνιδιού» που παίζουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου με τις Ολομέλειες Προέδρων. Εμφανίζουν το Προεδρείο της ΔΟΕ να μη θέλει την πραγματοποίησή τους και με συλλόγους που ελέγχουν εμφανίζονται να «σέρνουν» τη ΔΟΕ στις Ολομέλειες, τη στιγμή που από την αρχή υπήρχαν στον αγωνιστικό της σχεδιασμό κάτι που αποδεικνύεται από την απόφαση στις 2/9/2013. Τώρα μάλιστα που βλέπουν ότι δεν μπορούν να χειραγωγήσουν τους συναδέλφους και να τους οδηγήσουν στον αδιέξοδο δρόμο τους, σαμποτάρουν τον τρίτο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων που αποφάσισε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. 

Κι εδώ αποκαλύπτεται το αδιέξοδο της εμμονής στην πρόταση για 5ήμερες απεργίες ως μονόδρομο. Τα 3 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. τονίσαμε από την αρχή πως το ζητούμενο δεν είναι η μορφή αλλά το περιεχόμενο, η μαζικότητα και η, με πολλούς τρόπους, διάρκεια των αγώνων. Παραστάσεις διαμαρτυρίας, συλλαλητήρια, ανάδειξη των προβλημάτων σε συναντήσεις με κόμματα, στα ΜΜΕ σε κοινές δράσεις με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, επιστολές προς γονείς κι όλα αυτά σε συνδυασμό με επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινήσεις ποικίλων μορφών  μπορούν να διατηρούν τα θέματα παιδείας στην επικαιρότητα και να συμβάλλουν στο συντονισμό με το σύνολο των υπαλληλικών – εργατικών αγώνων που είναι ο μόνος δρόμος για συνολική ανατροπή των αντιλαϊκών, μνημονιακών πολιτικών.

Θυμίζουμε ότι με πρόταση μας ψηφίστηκε η απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην Ολομέλεια της 22/9 που προέβλεπε πέρα από την αντιμετώπιση του θέματος των αυθαίρετων μετακινήσεων, όλες τις αγωνιστικές δράσεις της εβδομάδας που διανύουμε και καλούσε σε συμμετοχή :

  • Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 23/9/2013 στις 12.30 από κοινού με την ΟΛΜΕ αλλά και σε κάθε άλλη παρόμοια συγκέντρωση σε όλη την Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας ( τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες του απογευματινού κύκλου) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων.
  • Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Την Τρίτη συμμετέχουμε μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ  10.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος , καθώς και στα κατά τόπους συλλαλητήρια. Την ίδια ημέρα συμμετέχουμε στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα (για την Αττική 7.00 π.μ. στην Περ/κή Δ/νση Αττικής, Τσόχα 15-17, Αθήνα) ενάντια στις αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Παρόμοιες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
  • Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 13.00 στα Προπύλαια καθώς και στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ. 
  • Στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων που θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου (δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας) όπου θα αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Οι αποφάσεις θα πρέπει να στέλνονται άμεσα στη Δ.Ο.Ε. ώστε το Δ.Σ. να τις συνεκτιμήσει με τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και να προχωρήσει στον προγραμματισμό Ολομέλειας Προέδρων.

Τα 3 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με υπευθυνότητα και σεβασμό στις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του Κλάδου, ενάντια στην επικίνδυνη, για την εκπαίδευση, πολιτική του ΥΠΑΙΘ.

Ταυτόχρονα δε διστάζουμε να αποκαλύπτουμε στους συναδέλφους τον επικίνδυνο, για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος,  ρόλο των «Αριστερών» Παρεμβάσεων που μπροστά στο πρόσκαιρο μικροπαραταξιακό όφελος δε διστάζουν να σπείρουν το διχασμό και το μίσος στον κλάδο. Τρανό παράδειγμα το ότι δε δίστασαν στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ να καταγγείλουν τη Δ.Ο.Ε. ως τη μόνη Ομοσπονδία που δεν είχε ψήφισμα για την αποτρόπαια δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι υπήρχε απόφαση της Δ.Ο.Ε. από το συμβούλιο της Παρασκευής 20/9.

Δυστυχώς γι’ αυτούς δε μένουμε στη λάσπη. Προχωράμε δυνατά, ενωτικά και με υπεύθυνη στάση στον αγώνα του Κλάδου και της κοινωνίας ενάντια στην ολέθρια πολιτική κυβέρνησης και Τρόικας.

 

Τα 3 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Κικινής Θανάσης

Κόκκινος Χαράλαμπος

Οικονόμου Τριαντάφυλλος

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *