Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Απόφαση της Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Καταγγελία κατά της ναζιστικής – εγκληματικής συμμορίας Χρυσή Αυγή

Στην καταχνιά της μνημονιακής πολιτικής που έχει σκεπάσει σαν εφιάλτης τη χώρα προστέθηκε και τo μαύρο σύννεφο της ναζιστικής – εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Μιας οργάνωσης που επικαλείταιkerkyra τον Χίτλερ ως πρότυπο και που εφαρμόζει τη βία σε καθέναν που δεν ταιριάζει με τα φασιστικά, ρατσιστικά και ξενοφοβικά  κτηνώδη χαρακτηριστικά της.

Από τις δολοφονικές επιθέσεις σε φτωχούς μετανάστες, πέρασε στο επόμενο στάδιο της φυσικής εξόντωσης των ιδεολογικών της αντιπάλων.

Η στάση της αυτή ενισχύθηκε κι από την ιδιότυπη ασυλία που απολάμβαναν τα μέλη της αλλά και από τη φασιστική θεωρία των «δύο άκρων» που χρησιμοποιεί η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να πλήξει την Αριστερά.

Η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ, η στρατιωτική της εμφάνιση στο Μελιγαλά και η απαθής ως ανεκτική στάση της αστυνομίας στις έκνομες ενέργειες της ήταν τα στάδια που οδήγησαν στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Ο φασισμός είναι το μαύρο σκυλί των μνημονιακών πολιτικών που έχουν έχουν καταστρέψει τις ζωές μας. Ο φασισμός είναι η κατασκευασμένη απειλή της αστικής τάξης ενάντια στους εργαζομένους. Μας απειλούν τα επικοινωνιακά παπαγαλάκια  πως οποιαδήποτε πολιτική ανατροπής των μνημονιακών εκπροσώπων δηλαδή της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα επιφέρει το χάος στη χώρα μας.

όμως με τους φασίστες δεν «παίζεις», καθιστώντας τους παράγοντες της πολιτικής πραγματικότητας, ούτε τους νομιμοποιείς με την ψήφο στις κάλπες.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προειδοποιούμε τους φασίστες κι όσους φλερτάρουν με αυτούς, πιστεύοντας πως μέσω της Χ. Α. θα ξεμπερδέψουν με όλους εμάς που αντιστεκόμαστε στην πλήρη ανατροπή των κοινωνικών κατακτήσεων, πως τους θεωρούμε ηθικούς αυτουργούς – συνένοχους των μισάνθρωπων φασιστών και θα μας βρουν απέναντί τους.

O φασισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί και να τσακιστεί σύμφωνα με την υπόδειξη του Μπρεχτ:

«Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός».

 

                 ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στους ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

 

Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν, Κέρκυρας

 

Κέρκυρα  19/9/2013

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *