Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

Στην Κέρκυρα καταργούνται από το σχολικό έτος 2013-2014 το Νηπιαγωγείο Πάγων (1 οργανική θέση) και το 12ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας (2 οργανικές θέσεις). Επίσης συγχωνεύονται: 1. το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ματθαίου και το 2/θ Δημοτικό Σχολείο Άνω Παυλιάνας, σε 6/θ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ματθαίου με έδρα τον Άγιο Ματθαίο, 2. το 6/θ Σχολικό Κέντρο Μελιτειέων με το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Μωραϊτίκων, σε 9/θ Δημοτικό Σχολείο Μελιτειέων με έδρα τα Βραγκανιώτικα. Πανελλαδικά υποβιβάζονται 34 Δημοτικά Σχολεία και 5 Νηπιαγωγεία, συγχωνεύονται 27 Δημοτικά Σχολεία και 13 Νηπιαγωγεία και καταργούνται 32 Δημοτικά Σχολεία και 89 Νηπιαγωγεία.

Το Υπουργείο Παιδείας στο σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στις ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων σημειώνει πως κατά τη διαδικασία διενέργειας των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Π.Ε. από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης, δεν λήφθηκαν υπόψη οι ιδρύσεις και οι προαγωγές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων για τους λόγους που αναγράφονται στο επισυναπτόμενο σχέδιο. Συνεπώς  και κατά την διενέργεια των μεταθέσεων εντός της ίδιας περιοχής μετάθεσης και των τοποθετήσεων δεν θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδρύσεις και οι προαγωγές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων αλλά μόνο οι υποβιβασμοί, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις των σχολικών μονάδων της κάθε περιοχής μετάθεσης.

Δείτε εδώ το σχέδιο της κοινής υπουργικής απόφασης για τις ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *