Δυο – τρία χρόνια πριν, συνάδελφος που προφανώς είχε λόγους να αναζητήσει στο διαδίκτυο περισσότερες πληροφορίες για κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αναζητά πληροφορίες στον κοινόχρηστο υπολογιστή που βρίσκεται στο γραφείο των καθηγητών. Στο επόμενο διάλειμμα, άλλος συνάδελφος κάθεται στον υπολογιστή και ψάχνοντας για τον προορισμό που τον ενδιαφέρει μπαίνει στον πειρασμό να δει που οδηγούν οι τελευταίες διευθύνσεις που έχουν πληκτρολογηθεί. Γεμάτος αφέλεια (;) γυρίζει στο γεμάτο γραφείο και λέει:
-Καλά, ποιος πάσχει από…;
Αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί αρκετές φορές σε χώρους που φιλοξενούν κοινόχρηστους υπολογιστές. Μάλιστα, μεγάλες εταιρείες έχουν εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό που ελέγχει τους προορισμούς που επέλεξαν οι υπάλληλοι χρησιμοποιώντας το εταιρικό δίκτυο.
Η Microsoft θέλοντας να ενισχύσει τον Internet Explorer, που χάνει συνεχώς ποσοστό από τον Firefox, ετοιμάζει λειτουργία περιήγησης στο Ίντερνετ που θα περιορίζει τα ψηφιακά ίχνη που αφήνει πίσω του ο χρήστης . Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για δύο πατέντες που αφορούν μεθόδους για την διαγραφή δεδομένων που καταγράφουν τα προγράμματα πλοήγησης, για την απενεργοποίηση χαρακτηριστικών που καταγράφουν τις σελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης ή την ειδοποίηση προς τους χρήστες για το ότι τα στοιχεία τους καταγράφονται από τις ιστοσελίδες.
Παρόμοιες δυνατότητες διαγραφής του ιστορικού και ανώνυμης χρήσης έχει ο Safari από το 2005 ενώ η αντίστοιχη δυνατότητα του Firefox αναμένεται. Η beta 2 έκδοση αναμένεται ως το τέλος Αυγούστου ενώ η πλήρης νέα έκδοση προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.
Beta 1 έκδοση (για προγραμματιστές)
IE 8 to get ?porn mode?? Άρθρο στο ZDNET (μη σας ξενίσει ο όρος. Ο συντάκτης τον χρησιμοποιεί για ευνόητους λόγους…)