Τα μέρη ενός λουλουδιού

Πάμε τώρα να δούμε, τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένα λουλούδι. Παρακάτω, θα δείτε μια φωτογραφία με τα μέρη ενός λουλουδιού.

 (nipiagogosgiapanta.blogspot.com)

 

Με τις ρίζες, το φυτό, απορροφά νερό από το έδαφος.

Με τα φύλλα, παίρνει το διοξείδιο του άνθρακα που δεν το χρειαζόμαστε και απελευθερώνει οξυγόνο, το οποίο το θέλουμε για να μπορέσουμε να ανασαίνουμε.

Στο άνθος που είναι στα πέταλα, γίνεται η αναπαραγωγή και βγαλινει έτσι το μπουμπουκάκι.

Ο μίσχος μεταφέρει τα πάντα από και τις ρίζες, στα φύλλα(αλλιώς λέγεται βλαστός ή κοτσάνι).

Ο σπόρος, είναι ένα μικρό σαν “φασολάκι”, που είναι μέσα στις ρίζες και το ρίχνουμε στην αρχή για να φυτρώσει το λουλούδι μας.

Αν έχετε στο σπίτι σας λουλούδια, μπορείτε να πάτε να παρατηρήσετε τα μέρη του από κοντά.

Πάμε τώρα, να δούμε μερικές εργασίες σε σχέση με τα μέρη ενός λουλουδιού.

  • Παρατηρώντας παραπάνω, καλά την φωτογραφία με τα μέρη ενός φυτού, παίξε το παρακάτω παιχνίδι για να δούμε πόσο καλά έμαθες τα μέρη. Αν θέλεις, για να βοηθηθείς, άνοιξε σε άλλη σελίδα το παιχνίδι και εδώ βλέπε την φωτογραφία για να τα θυμάσαι.

Τα μέρη ενός φυτού

  • https://www.liveworksheets.com/rj405026ok     (Πατώντας στον σύνδεσμο, θα κάνετε ένα φύλλο εργασίας, όπου πρέπει να γράψετε σε κάθε κενό, την ονομασία. Δίπλα από το φυτό, είναι οι λέξεις, τις οποίες πρέπει να τις αντιγράψετε στο σωστό μέρος. Στο τέλος, θα πατήσετε την λέξη “Finish” και μετά, “Check my answer” για να δείτε αν οι απαντήσεις σας ήταν σωστές).  Αυτό, θα βοηθήσει τα παιδιά, να εξασκηθούν στον γραπτό λόγο με τα γράμματα πάνω στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή.
  • https://www.liveworksheets.com/ig405379kp      (Είναι ένα φύλλο εργασίας, όπου βάζεις τις λέξεις με τις ονομασίες του λουλουδιού, στο σωστό μέρος. Σύρω με το ποντίκι και αφήνω, στο τέλος πατάς “finish” και μετά “check my answer” για να δεις αν τα έβαλες σωτά).