Το γράμμα Α,α όπως Απρίλιος..

abc

Αγαπημένα μου παιδιά,

Θα ξεκινήσουμε να μιλήσουμε λίγο για την αλφαβήτα και τα γραμματάκια της. Η αλφαβήτα έχει 24 γραμματάκια. Παρακάτω, θα την ακούσουμε και μαζί με το βιντεάκι, να την λέτε και εσείς για να την θυμηθείτε. 

Να, και ένα τραγουδάκι για την αλφαβήτα

Σήμερα, θα ξεκινήσουμε μια επανάληψη στα γραμματάκια που έχουμε μάθει, για να τα θυμηθείτε ξανά και να μην τα ξεχάσετε..

Θα ξεκινήσουμε με το πρώτο γραμματάκι της αλφαβήτας, που είναι και το γραμματάκι που ξεκινάει και ο καινούριος μήνας που μπήκε, και είναι ο………..Απρίλιος! Άρα, το γραμματάκι που θα θυμηθούμε σήμερα, είναι το γράμμα Α,α(η φωνούλα του είναι αααααααααααα). 

Πάμε να δούμε πως γράφεται και να ψάξουμε να βρούμε και λεξούλες που ξεκινάνε με αυτό το γράμμα. Αρχίστε να λέτε λέξεις που ξεκινάνε από Α, α και σας έρχονται στο μυαλό..Θυμάστε πόσες βρίσκατε κάθε φορά και μου λέγατε?

Έτσι γράφεται το γράμμα Α,α…Πάρτε τώρα ένα χαρτί και ξεκινήστε να γράφετε το Α με κεφαλαία γράμματα και με μικρά. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα παρακάτω…



Λήψη αρχείου

Πατώντας εδώ, θα δείτε ένα βιντεάκι από την εκπαιδευτική τηλεόραση που είναι μια ιστορία για το γράμμα Α,α..Είναι μια ιστορία για μια “Αχτένιστη Αγελάδα”. 

Ποια εικόνα αρχίζει το όνομα της από Α,α? (Παιχνίδι εκπαιδευτικό για λέξεις που ξεκινούν από το γραμματάκι Α,α)

Τέλος, μπορείτε να κάνετε και ένα κολλάζ για το γράμμα Α,α.. Σε ένα χαρτί, θα γράψετε πάνω- πάνω το γράμμα Α,α (κεφαλαίο και μικρό) και από κάτω, να κόψετε και να κολλήσετε λέξεις που ξεκινάνε από άλφα, τις οποίες  βρίσκετε σε περιοδικά, εφημερίδες που έχετε στο σπίτι..

Ελπίζω να το θυμηθήκατε το γραμματάκι και να μην ξεχνάτε, τα γραμματάκια, τα κάνουμε πάνω στις γραμμές, να ακουμπάνε, δεν θέλουμε να “πετάνε…!!!”