Τη Δευτέρα 27/04/2026 πραγματοποιήθηκε η τελευταία διαδικτυακή συνάντηση των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο eTwinning έργο «LESS WATER MORE FUTURE». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάξαμε ιδέες, εμπειρίες και καλές πρακτικές, με στόχο τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων.
Μηνιαία αρχεία: Μάιος 2026

Μαθαίνουμε για την Ανακύκλωση με τη ΔΙΑΔΥΜΑ Φλώρινας
Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο Νηπιαγωγείο μας εκπρόσωπο της ΔΙΑΔΥΜΑ Φλώρινας, κα Ευγενία Καραπάτσιου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της εταιρείας ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. με τίτλο «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Ανακαλύπτοντας τον Κρυμμένο Θησαυρό»..
Οι μικροί μας μαθητές παρακολούθησαν σχετικό βίντεο και είδαν εικόνες για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και τον διαχωρισμό τους σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα υλικά. Στη συνέχεια συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε παιχνίδια διαχωρισμού απορριμμάτων σε πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο και γυαλί, μαθαίνοντας με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο τη σημασία της ανακύκλωσης.
Στο τέλος της συνάντησης, κάθε παιδί έλαβε ένα αναμνηστικό μαγνητάκι και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, ενώ το Νηπιαγωγείο μας εμπλουτίστηκε με ένα όμορφο παραμύθι με θέμα τα απορρίμματα.
Ευχαριστούμε θερμά τη ΔΙΑΔΥΜΑ Φλώρινας για την ενδιαφέρουσα και δημιουργική παρουσίαση!

ETwinning “Less Water More Future”: Δραστηριότητες Μαρτίου
Οι δραστηριότητες που υλοποιήσαμε τον Μάρτιο στα πλαίσια του προγράμματος ETwinning “Less Water More Future”.
1 Επιστήμη: “Πού πηγαίνει το νερό;”
Τα παιδιά παρατηρούν πώς το νερό απορροφάται με διαφορετικό τρόπο από το χώμα, την άμμο και τα βράχια.
2 Μηχανική και Τεχνολογία: Τα παιδιά κατασκευάζουν ένα απλό σύστημα συλλογής βρόχινου νερού.
3 Μαθηματικά: “Μέτρηση των Σταγόνων”
4 Επιστήμη: “Το Διψασμένο Φυτό” Τα παιδιά φυτεύουν σπόρους σιταριού σε δύο φλιτζάνια. Ποτίζουν το ένα τακτικά, ενώ αφήνουν το άλλο χωρίς νερό. Παρατηρώντας την ανάπτυξη, διαπιστώνουν ότι μόνο ο ποτισμένος σπόρος βλασταίνει και έτσι καταλήγουν στο συμπέρασμα: «Χωρίς νερό, τίποτα δεν μπορεί να φυτρώσει.»
5 Επιστήμη και Τέχνη: Τα παιδιά ρίχνουν χρωματιστό νερό στις ρίζες ενός ζωγραφισμένου σε χαρτί δέντρου. Παρατηρούν πώς απλώνεται το χρώμα. Τα φυτά «πίνουν» νερό από τις ρίζες τους.
6 Ψηφιακά παιχνίδια

Myth2space:Δημουργία συνεργατικού παραμυθιού
Στα πλαίσια του προγράμματος Myth2space και σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Μισιρίων Ρεθύμνου δημιουργήσαμε μια ιστορία με τίτλο: “Από το Αρμενοχώρι στο Ρέθυμνο κι από εκεί στα Αστέρια. Ένα διαστημικό ταξίδι”. Τα παιδιά των δύο Νηπιαγωγείων εμπνεύστηκαν και εικονογράφησαν την ιστορία.











