Αποθηκεύστε και μοιραστείτε αρχεία με την υπηρεσία “Τα Αρχεία μου”

myfiles4Η υπηρεσία “Τα Αρχεία μου” (http://myfiles.sch.gr/) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου είναι μια σύγχρονη υπηρεσία αποθήκευσης και  διαμοιρασμού αρχείων, που αποσκοπεί:

  • να προσφέρει δωρεάν cloud storage στα μέλη του ΠΣΔ, και
  • να παρέχει δυνατότητες εύκολου διαμοιρασμού με άλλους χρήστες είτε σε συγκεκριμένα πρόσωπα σε επίπεδο σχολείου, τάξης ή τμήματος αλλά και δημόσια.

Μέσω του myfiles.sch.gr κάθε μέλος του ΠΣΔ (σχολείο, εκπαιδευτικός) έχει διαθέσιμο 1 GB χώρο αποθήκευσης. Ο χώρος θα αυξηθεί σημαντικά μόλις ολοκληρωθεί η απόκτηση νέων αποθηκευτικών συστημάτων από το ΠΣΔ. 

Όταν ανεβάζετε τα αρχεία σας στο myfiles γίνεται online έλεγχος antivirus. Τα αρχεία που ανεβάζετε βρίσκονται στο “σύννεφο”, δηλαδή έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιονδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο. Φυσικά έχετε τη δυνατότητα να οργανώσετε τα αρχεία σας είτε με δημιουργία φακέλων είτε με δημιουργία ετικετών. Επιπλέον, μπορείτε να ανεβάζετε συμπιεσμένα αρχεία τα οποία στη συνέχεια μπορείτε να αποσυμπιέσετε. 

Σελίδα χρήστη στην υπηρεσία http://myfiles.sch.gr

Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα διαμοιρασμού αρχείων. Μπορείτε να διαμοιραστείτε τα αρχεία σας με άλλους εκπαιδευτικούς ή και με όλα τα μέλη μιας σχολικής μονάδας. Το http://myfiles.sch.gr σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ομάδες χρηστών ώστε να διαμοιράζεστε εύκολα τα αρχεία σας με τους συνεργάτες σας.  Ο διαμοιρασμός αρχείων με συνεργάτες σας που δεν είναι μέλη του ΠΣΔ είναι επίσης εύκολος, αφού μπορείτε να δημιουργήσετε δημόσιο σύνδεσμο (URL) για οποιοδήποτε αρχείο στο myfiles.

Τον Μάιος 2015 η υπηρεσία έχει ήδη 3.721 εγγεγραμμένους χρήστες, περιέχει αναρτημένα 238.001 αρχεία και 42.651 φακέλους. Από αυτά, 441 έχουν διαμοιραστεί σε δημόσιο URL ενώ 125 έχουν διαμοιραστεί σε συγκεκριμένους χρήστες ή σχολικές μονάδες.

Tο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης θα το βρείτε στο μενού «Βοήθεια => Οδηγός χρήσης», αφού πρώτα συνδεθείτε στην υπηρεσία, .