2η Κινητικότητα (Λιθουανία)

Το Γενικό Λύκειο Τυχερού στα πλαίσια της δραστηριοποίησής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ «21st Century Schools – Τα σχολεία του 21ου αιώνα», ολοκλήρωσε τη 2η κινητικότητα του προγράμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη Krakės της Λιθουανίας, και συγκεκριμένα στη σχολική μονάδα Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazija.

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας μετακινήθηκαν στη Λιθουανία μέσω Κωνσταντινούπολης και για μια εβδομάδα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και επισκέφτηκαν σημεία ενδιαφέροντος σε όλη τη Λιθουανία. Τη Δευτέρα οι ομάδες των συνεργαζόμενων σχολείων πραγματοποίησαν δραστηριότητες αλληλογνωριμίας και περιηγήθηκαν στην πόλη του Krakės. Την Τρίτη οι μαθητές ταξίδεψαν στην πόλη Šiauliai, στην οποία επισκέφτηκαν το εργοστάσιο σοκολάτας, το μουσείο “Rūtos” šokolado muziejus και τον Λόφο των Σταυρών. Την Τετάρτη οι ομάδες γνώρισαν την πόλη Kėdainiai, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με τον αποφυγή του μίσους και ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο αμωνίας Lifosa. Την Πέμπτη οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Τεχνολογίας στο Βίλνιους και το κάστρο του Trakai. Την Παρασκευή οι ομάδες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες στο σχολείο Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazija, στο οποίο έγινε και η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση. Την επόμενη μέρα η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε επίσκεψη στο Βίλνιους και αναχώρησε για την Ελλάδα δια μέσου Κωνσταντινούπολης.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν και να αξιολογήσουν μεθόδους και τεχνικές διδασκαλίας που εφαρμόζονται στα συνεργαζόμενα σχολεία, ανέπτυξαν τις ψηφιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους, προβληματίστηκαν ως την αποτελεσματικότητα εναλλακτικών μεθόδων προσέγγισης της γνώσης και συνειδητοποίησαν τα οφέλη της συνεργασίας με συμμαθητές και συναδέλφους τους από χώρες με διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα.