3η Κινητικότητα (Βέλγιο)

Το Γ.Ε.Λ. Τυχερού, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ KA2, πραγματοποίησε την τέταρτη κινητικότητα του έργου στην πόλη Geraardsbergen του Βελγίου με μια αποστολή πέντε μαθητών και δύο εκπαιδευτικών. Στο χρονικό διάστημα μεταξύ 3ης και 7ης Φεβρουαρίου 2020 η ομάδα του σχολείου μας είχε τη χαρά να συνεργαστεί με εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Τουρκία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τη Λιθουανία.

Ο θεματικός πυρήνας του συγκεκριμένου προγράμματος με τον τίτλο «Σχολεία του 21ου αιώνα» είναι η προώθηση της καινοτομίας στην εκπαίδευση με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών. Κατά τη διάρκεια της τέταρτης κινητικότητας οι συνεργαζόμενες ομάδες συμμετείχαν σε επιμορφωτικά σεμινάρια στο χώρο του σχολείου μέσω των οποίων εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γόνιμες πρακτικές αλλά και να επιμορφωθούν σε νέα, καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που ενισχύουν τις δεξιότητες των μαθητών και βελτιώνουν το εκπαιδευτικό έργο.

Παράλληλα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα συνεργαζόμενα σχολεία πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές δράσεις εκτός του σχολικού χώρου. Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες περιηγήθηκαν σε χώρους ιστορικής σημασίας (Tyne Cot Cemetery, Menenpoort), σε μουσεία (Ypres, Flanders Fields WWI Museum) αλλά και σε μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων (Bruges, ζυθοποιία Halve Maan). Μέσω των παραπάνω δράσεων οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των συνεργαζόμενων σχολείων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του Βελγίου.

Η ζύμωση μαθητών και εκπαιδευτικών διαφορετικών εθνικοτήτων ήταν μια μοναδική εμπειρία για τα μέλη της ομάδας μας καθώς οι συμμετέχοντες, μέσω της ενεργού συμμετοχής τους στις επιμέρους δράσεις, ανέπτυξαν πολλαπλές δεξιότητες διευρύνοντάς παράλληλα τους πολιτισμικούς τους ορίζοντες.

 

Στον τοπικό τύπο

https://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/oi-ma8htes-toy-gel-tyxeroy-sthn-polh-geraardsbergen-toy-belgioy/post39598