Γενικό    Λύκειο    Τυχερού

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών – 26 Σεπτεμβρίου

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών αποτελεί μέρος του Προγράμματος Γλωσσικής Πολιτικής του Συμβουλίου της Ευρώπης και εορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.

Με αφορμή τον εορτασμό αυτό, οργανώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη εκδηλώσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών ώστε να συνειδητοποιήσουν την αξία της εκμάθησης των ευρωπαϊκών γλωσσών.

​Οι μαθητές της Β΄τάξης του Γενικού Λυκείου Τυχερού γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο πλαίσιο των μαθημάτων των Αγγλικών και της Νεοελληνικής γλώσσας.

Χρησιμοποιήθηκε το κείμενο της ιστοσελίδας του Διαγωνισμού σχεδίου για το επίσημο T-shirt της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών ως αυθεντικό διδακτικό υλικό με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές και να τους ενθαρρύνει να λάβουν μέρος σε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό σχεδίου.

Οι μαθητές αξιοποίησαν το κείμενο για να μάθουν σχετικό λεξιλόγιο και να εξοικειωθούν με την διαδικτυακή συμμετοχή στην πράξη ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στη σχεδίαση των συμμετοχών τους στο διαγωνισμό .

Η δραστηριότητα προσέφερε τη δυνατότητα γλωσσικής και καλλιτεχνικής έκφρασης σε διαθεματικό πλαίσιο.

Ακολουθούν τα σχέδια των μαθητών.

Αφήστε μια απάντηση