Ενημέρωση για θέματα Οδικής Συμπεριφοράς

Το 2005 η Γ.Σ. του ΟΗΕ αναγνώρισε την 3η Κυριακή του Νοέμβρη σαν την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων και το 2011 η Ημέρα αυτή αναγνωρίστηκε και από την ελληνική κυβέρνηση. Κάθε χρόνο την εν λόγω ημέρα πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Για τη φετινή χρονιά η ημέρα αυτή είναι η 20η Νοεμβρίου 2016, η οποία μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σχετικά με το  θέμα, με δεδομένο ότι η χώρα μας κατέχει σταθερή θέση στην κορυφή της Ευρώπης κάθε χρόνο σε θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς από τροχαίες συγκρούσεις.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Τήνου λαμβάνοντας υπόψη του τα ανωτέρω που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να γίνει στο Σχολείο μας μία ενημέρωση για θέματα Οδικής Συμπεριφοράς και Ασφαλούς Οδήγησης.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων των Λυκείων ο Αστυνόμος Α’ και Υποδιοικητής του Α.Τ. Τήνου κ. Ιωάννης Σταμίρης αποδεχόμενος την πρόσκλησή μας μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.

Με την προβολή βίντεο παρουσιάστηκαν εκτενώς σημαντικά θέματα όπως η επιθετική οδήγηση , η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η εγκατάλειψη του θύματος μετά από ένα τροχαίο και οι συχνότερες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη χρήση του κράνους και της ζώνης ασφαλείας. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έθεσαν ερωτήσεις.

Ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος ευχαρίστησε τον Αστυνόμο κ. Ιωάννη Σταμίρη για την πληρέστατη ομιλία του , παρότρυνε τα παιδιά να κάνουν τρόπο ζωής την ασφαλή οδική συμπεριφορά  και τους υπενθύμισε ότι τις μέρες των γιορτών πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στο δρόμο.

DSC05221 DSC05222 DSC05223 DSC05224 DSC05225 DSC05226 DSC05227 DSC05228 DSC05229