Αρχική » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » Το Δημόσιο Σχολείο φέτος ήταν ένα Τίποτα!

Σκακιστική άσκηση

2021

2021

2020

2020

ΣUMMA 2019

ΣUMMA 2019

ΒΑΣΗ μαθηματικού Α.Π.Θ

ΒΑΣΗ μαθηματικού Α.Π.Θ

2016-2020 Βάση Τμήματος

θεματογραφία

θεματογραφία

eclass

eclass

δδε πέλλας

δδε πέλλας

Ανακοινώσεις
Δ.Δ.Ε Πέλλας

Το Δημόσιο Σχολείο φέτος ήταν ένα Τίποτα!

Θα μου πείτε δεν ταιριάζει να ετοιμάσω ένα μικρό άρθρο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είμαστε άλλωστε μια μέρα πριν την έναρξη των Πανελληνίων 2021 , αλλά η συνέντευξη έγινε 12/6/21 και είναι ΕΔΩ , προσπελάστηκε 13.6.21 και ώρα 17:40.

Για τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου που θεωρούν ότι προσπάθησαν όσο καλύτερα μπορούσαν ακούγεται προσβλητικό αλλά αποδεκτό – σεβαστή η άποψη των παιδιών.

Να αναφέρω εδώ ό,τι ένα μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης απαιτεί απείρως περισσότερες ώρες προετοιμασίας από ένα μάθημα δια ζώσης και όταν μιλάμε για τα μαθηματικά αν δεν έχεις και γραφίδα (που ευτυχώς έχω πλέον 2) μιλάμε απ το πρωί μέχρι το βράδυ μπροστά σε μια οθόνη!

Θυμάμαι, μια φορά (ευτυχώς μια μόνο διδακτική ώρα) που έκανα μάθημα χωρίς ρεύμα ! Ναι χωρίς εναλλασσόμενο  ρεύμα ! Με την μπαταρία του φορητού Η/Υ και το router(δρομολογητής) συνδεμένο σε ups.

Σίγουρα υπήρξαν μέρες ή ώρες με προβλήματα ήχου ή κακής σύνδεσης αλλά δεν είχε μόνο αρνητικά η τηλεκπαίδευση!

Ένα θετικό ίσως ήταν οι ψηφιακές τάξεις – ασύγχρονη εκπαίδευση. Όλοι οι μαθητές μου λάμβαναν το μάθημα σε ψηφιακή μορφή. Επίσης είχαν εργασίες , που μπορούσαν να κάνουν χωρίς deadline (χρονικό περιθώριο) και πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό για κάθε παράγραφο. Ένα άλλο σίγουρα ήταν τα break sessions , μου άρεσαν πολύ !

Εκτός απ΄ την παραπάνω άποψη όμως , για το σχολείο, υπάρχει και η άλλη άποψη,  ενός αριστούχου των Πανελληνίων 2019 και είναι εδώ !

Όπως και να έχει , ένα πράγμα που πρέπει να μας μάθει το σχολείο ίσως είναι να μην γενικεύουμε! Είναι δυνατόν να λέμε ότι όλα τα μαθήματα του σχολείου είναι άχρηστα ή για ποιο λόγο να πηγαίνουμε σχολείο στην Γ΄ Λυκείου ; Φαντάζομαι δεν είναι ακριβές επίσης να πούμε ότι σε όλα τα διαδικτυακά μαθήματα του σχολείου ήταν χάλια ενώ σε άλλα διαδικτυακά μαθήματα τα πάντα ήταν άψογα!

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί καθηγητές του δημόσιου σχολείου έδωσαν και την ψυχή τους για την μόρφωση των μαθητών τους.

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στον διαγωνισμό , να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες στις εξετάσεις που ξεκινούν αύριοκαι να μην ξεχνούν ότι η ζωή δεν τελειώνει με τις Πανελλήνιες , μετά απ αυτές, ίσως αρχίζει !

Α! και κάτι από μένα για την τηλεκπαίδευση που βεβαίως ΔΕΝ ισχύει για όλους !

 

Καλή συνέχεια.


Σχολιάστε

Translate

Αρχείο

Ώρα Ελλάδος

Ιανουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Σαν σήμερα

  1. 18/01/1923: Καθιερώνεται στην Ελλάδα το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο, που θα ισχύσει από 16 Φεβρουαρίου. Έτσι, η 16η Φεβρουαρίου θα είναι 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο

Άλγεβρα Α΄ – Επανάληψη

Πόσες Πιθανότητες έχεις να κερδίσεις το Τζόκερ ;

Τι είναι το Άπειρο ;

Το Δίλημμα του Φυλακισμένου !

Πρόβλημα Γενεθλίων!

Σύνδεση στη Webex (Εκπαιδευτικοί)

Διανυσματικές Ακτίνες!

Σύνθεση Συναρτήσεων!

Πείραμα Ερατοσθένη

Τι είναι η Κβαντική Φυσική;

Εσωτερικό Γινόμενο

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων