Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς και τους φίλους των μαθηματικών στο εξ αποστάσεως σεμινάριο με θέμα:
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (2ο Μέρος)
Διαμόρφωση και Αξιολόγηση ενός Εξεταστικού Δοκιμίου Μαθηματικών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
και ομιλητή τον Γιάννη Θωμαΐδη, Δρα Μαθηματικών, τ. Σχολικό Σύμβουλο
την Κυριακή 31 Μαΐου στις 7 μ.μ. στην ψηφιακή αίθουσα της ομάδας, όπου θα μπορεί να γίνει συζήτηση, αλλά και στο κανάλι της ομάδας στο youtube, από όπου θα μπορεί κάποιος να παρακολουθεί και να συμμετέχει μέσω των σχολίων.
Για να συνδεθείτε στην ψηφιακή αίθουσα ακολουθήστε τον σύνδεσμο
https://meetingsemea9.webex.com/meet/omadamathimatikongiannitson
(θα ανοίξει 15′ νωρίτερα)
Για το βίντεο στο youtube ακολουθήστε τον σύνδεσμο
https://www.youtube.com/watch?v=5mjBcuzxDwo
Λίγα λόγια για το σεμινάριο
Στο 1ο μέρος του σεμιναρίου (https://www.youtube.com/watch?v=XCUZCK4LfsE) έγινε συζήτηση,
- για τη δομή του θέματος Α΄ των πανελλαδικών εξετάσεων του 2019,
- τις αντίστοιχες επιδόσεις των μαθητών και
- τις εκτεταμένες παρανοήσεις που καταγράφηκαν, με βάση τις οποίες διατυπώθηκαν ορισμένες διδακτικές προτάσεις.
Στο 2ο μέρος θα συζητηθούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός εξεταστικού δοκιμίου για τα θέματα Β΄, Γ΄ και Δ΄ με βάση τους περιορισμούς της φετινής εξεταστέας ύλης και ανάλυση συγκεκριμένων παραδειγμάτων.
Λίγα λόγια για τον ομιλητή
Ο Γιάννης Θωμαΐδης είναι πτυχιούχος και διδάκτορας του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ.
Έχει διδάξει Μαθηματικά για περισσότερα από 40 χρόνια, αρχικά στην ιδιωτική (φροντιστηριακή) και για μία 35ετία στη δημόσια εκπαίδευση.
Διετέλεσε διευθυντής του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την περίοδο 2007-2018 άσκησε καθήκοντα σχολικού συμβούλου στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς.
Έχει επίσης διδάξει Μαθηματικά και Διδακτική των Μαθηματικών στο τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.
Από το 2012 διδάσκει το μεταπτυχιακό μάθημα Αξιοποίηση της Ιστορίας των Μαθηματικών στη Διδακτική τους στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και είναι συγγραφέας 8 βιβλίων.
Λεπτομέρειες για τη σύνδεση στη ψηφιακή αίθουσα
- Για τη σύνδεση στην ψηφιακή αίθουσα δεν απαιτείται εγγραφή ή εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής.
- Κατά τη μετάβαση στη σελίδα του συνδέσμου θα ξεκινήσει να κατεβαίνει μία εφαρμογή και θα σας συσταθεί να την εγκαταστήσετε. Παρόλα αυτά, δε χρειάζεται.
- Μπορείτε να συνεχίσετε πατώντας στο σύνδεσμο με τίτλο «Join from browser». Εκεί θα δώσετε ένα ψευδώνυμο και προαιρετικά ένα email.
- Δεν απαιτείται να έχετε κάμερα, αλλά χρειάζεται να έχετε μικρόφωνο και ηχεία ή ακουστικά.
- Εναλλακτικά, η είσοδος μπορεί να γίνει μέσω τηλεφώνου.Στην περίπτωση αυτή η επικοινωνία γίνεται μόνο μέσω ήχου, όπως σε μία τηλεφωνική κλήση (χωρίς εικόνα). Καλείτε στο 2119902394 και όταν ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα στα αγγλικά θα ζητήσει το access code της τάξης πληκτρολογείτε 143664403#. Έπειτα, στην περίπτωση που ζητηθεί Attendee ID, πατάτε δίεση και πάλι (δεν το ζητάει πάντα).
Πρόσφατα σχόλια