I like maths

Ενδεικτικές Απαντήσεις Ενδοσχολικών Προαγωγικών Εξετάσεων Γε.Λ Εξαπλατάνου 2019 , Σχόλια & Στατιστικά

Πιστός στην παράδοση που διατηρώ τα τελευταία χρόνια,

θα δημοσιεύσω και φέτος (2019)

τις ενδεικτικές απαντήσεις των ενδοσχολικών

προαγωγικών εξετάσεων του σχολείου μου Γε.Λ Εξαπλατάνου Ν.Πέλλας.

Η δημοσίευση θα γίνεται 2 ώρες μετά την εξέταση του κάθε μαθήματος.

Συγκεκριμένα στις :

Σχόλια Συντάκτη – Εισηγητή

 • Στην Άλγεβρα της Α΄ , τα θέματα που δυσκόλεψαν τους μαθητές μου ήταν, το 1Β , 4Β και 4Γ. Το ήταν το θέμα Θεωρίας και λύθηκε άριστα ΜΟΝΟ από 3 μαθητές (στους 21). Εντύπωση προκαλεί η όχι και τόσο άνετη αντιμετώπιση του !
 • Στην Άλγεβρα της Β΄ ο Μέσος όρος των γραπτών δεν είναι καλός.  😥 Το αξιοσημείωτο είναι ότι ένα ποσοστό 42% των μαθητών (πολύ μεγαλύτερο απ τους μαθητές της Α΄ Λυκείου) έγραψε ολόσωστα την απόδειξη (Θέμα 1Β).
 • Στα Μαθηματικά Β΄ θετικού προσανατολισμού , τα θέματα ήταν παρόμοιες ασκήσεις του σχολικού βιβλίου και μια άσκηση απ το φυλλάδιο,  το οποίο δόθηκε ολόκληρο στους μαθητές μου το Σεπτέμβριο του 2018.Οι βαθμολογίες των μαθητών μου ανήκουν στο διάστημα [2, 18.8] και ο μέσος όρος είναι λίγο πάνω απ το 10  😥 ! Ο πρωταθλητής της δυσκολίας αναδείχθηκε το ερώτημα  !Δες άσκηση 42 Φυλλαδίου! Συγκεκριμένα το 74 % των μαθητών μου, δεν πήρε βαθμό σε αυτό!  Ακολουθούν σε δυσκολία τα 4α ) και 4γ ) με αντίστοιχο ποσοστό    47 %! Για το 4γ) δες την άσκηση 7 σελίδα 88! Έκπληξη, μου προκάλεσε η ερώτηση » Τι είναι προβολή ;» «Είναι εκτός ύλης !» Απάντηση : Δες , Φυλλάδιο , τα 22 κρίσιμα σημεία της ευθείας , είναι το 15 !! Επίσης, δείτε την άσκηση 6Β΄ στη σελίδα 70!  👿 Θεωρώ ότι η ύλη μας ήταν πολύ μικρή (σε ποσοστό πάντα) και ότι  ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών μου , δυστυχώς , δεν ακούει τις συμβουλές μου 😥 . Η ύλη αυτή , πλέον, θεωρείται  ΓΝΩΣΤΗ και ιδιαίτερα χρήσιμη για τη Γ΄ Λυκείου! Θα με θυμηθείτε όταν ,με το καλό, του χρόνου φτάσουμε σε  αυτό  το σημείο και όχι μόνο! Γεμίστε λοιπόν τα κενά σας και ελάτε με όρεξη για τη νέα σχολική χρονιά.
 • Tέλος στη Γεωμετρία Α΄ , οι βαθμολογίες των μαθητών μου ανήκουν στο διάστημα [3, 19.8] και ο μέσος όρος είναι 13 , 2 , ο καλύτερος για φέτος !! Μπράβο παιδιά.  Ο πρωταθλητής της δυσκολίας αναδείχθηκε το ερώτημα 4γ. Όμως είχε δοθεί σε φύλλο εργασίας στους μαθητές μου και είχε αντιμετωπιστεί στην τάξη, δες σελίδα 29 Φυλλαδίου! Συγκεκριμένα το 43 % των μαθητών μου, δεν πήρε βαθμό σε αυτό!  Ακολουθεί σε δυσκολία το 3β )  με αντίστοιχο ποσοστό 38 %. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι μόνο το 24 % των μαθητών μου,έγραψε ολόσωστα την απόδειξη του θεωρήματος ! (Θέμα 1Β).Σας συμβουλεύω, αγαπητοί μαθητές μου , να κάνετε επανάληψη το καλοκαίρι ότι κάναμε φέτος. Τα φύλλα εργασίας είναι ΕΔΩ  , του χρόνου θα συνεχίσουμε απο κεί που μείναμε, πρώτα ο Θεός.

Καλό καλοκαίρι σε όλους σας.

Για σχόλια ή διευκρινήσεις , μη διστάσετε , καλή συνέχεια.

Τέλος ,παρακάτω είναι τα Θέματα & οι ενδεικτικές λύσεις 20192017  ρίξτε, αν θέλετε, μια ματιά.

Καλό καλοκαίρι σε όλους 

4 Σχόλια στο “Ενδεικτικές Απαντήσεις Ενδοσχολικών Προαγωγικών Εξετάσεων Γε.Λ Εξαπλατάνου 2019 , Σχόλια & Στατιστικά”

 1. Να μην παραλείψουμε ομως το γεγονος οτι τα παιδια τις Β λυκείου που δίνανε άλγεβρα ειναι θεωρητικής κατεύθυνσης οποτε η προτεραιότητα τους ειναι τα μαθήματα του τομέα τους …!Αντιθετος με την Α λυκείου που τα παιδια δεν σεβάστηκαν την προσπάθεια σας να τους ανεβάσετε σε βαθμό…!Φερθηκαν αχάριστα…!????????

  • Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο , μαθητές απ το Γυμνάσιο να παρατάνε κάποια μαθήματα λέγοντας ότι αυτά δεν τους ενδιαφέρουν !
   Επομένως έρχονται στο Λύκειο με παγιωμένες απόψεις , οι οποίες δύσκολα αλλάζουν.

   Επίσης, άλλο ένα λυπηρό φαινόμενο που το βλέπω πάλι, τα τελευταία χρόνια, λύνονται παρόμοιες ασκήσεις (για τις εξετάσεις) στην τάξη και οι μαθητές να ΜΗΝ τις σημειώνουν καν !!

   Κάποια στιγμή όμως έρχεται ο λογαριασμός, δυστυχώς.

   Στα μαθηματικά μπορείς να κερδίζεις εύκολα μονάδες και να χάσεις εύκολα μονάδες.

   Παράδειγμα, στα συγκεκριμένα θέματα, στο τελευταίο θέμα (θέμα 4) και ερώτημα.

   Ζητείται το εμβαδόν ενός ορθογωνίου τριγώνου. Οι μαθητές το έχουν διδαχθεί απ το Δημοτικό!
   Στο β) ερώτημα είναι οι πλευρές , άσχετα αν το έχεις λύσει ή όχι, παίρνεις τις πλευρές , χρησιμοποιείς τον τύπο που ήδη ξέρεις και βρίσκεις το εμβαδόν (5 μονάδες δικές σου) , πόσοι το έκαναν ; Αν σου πω ελάχιστοι , τι θα πεις ;
   Καλή συνέχεια.

 2. Ορισμένα θέματα τις Β λυκείου ήταν αρκετά δυσκολα. Έπρεπε να βάλετε πιο εύκολα και ηδικα για τους θεωρητικούς… Που προφανώς δε τα πάνε καλά με τα μαθηματικά!

  • Αγαπητή Ελένη ,
   δεν συμφωνώ μαζί σου.
   Τα θέματα είχαν όλα λυθεί μέσα στην τάξη.
   Δεν έβαλα τίποτα τραβηγμένο ή δύσκολο.

   Τι νέο μάθαμε φέτος στην Άλγεβρα ;
   Εξισώσεις – Ανισώσεις 3ου – 4ου βαθμού. (το 2ο θεμα)
   Λογαρίθμους , πεδίο ορισμού λογαριθμικής και εξισώσεις αυτών (3ο θέμα)

   Πιο συγκεκριμένα, τη απόδειξη την είχα κάνει στον πίνακα και είχα πεί να την προσέξετε, οι 7 στους 17 την έγραψαν!
   Το 2ο θέμα , αχ ! πόσες ασκήσεις λύσαμε με εξισώσεις τρίτου βαθμού και ανισώσεις! Το θεωρούσα εύκολο
   Το 3ο θέμα, είναι ίδια, με άλλα νούμερα, άσκηση σχολικού που λύθηκε στην τάξη.
   Τέλος, ειδικά το 4ο θέμα, σας το είχα δώσει σε φύλλο εργασίας με 6-7 ερωτήματα.
   Κατά την άποψη μου , τουλάχιστον το 10 ήταν προσβάσιμο απ όλους σας.

   Σου εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Σαν σήμερα

 1. 20/10/1820: Ο Υψηλάντης και οι «Φιλικοί» αποφασίζουν να κηρύξουν επανάσταση στη Μολδοβλαχία.

Μπες και Δεν θα χάσεις !

Πρόσφατα σχόλια