Σύλληψη για παιδική πορνογραφία

Εκμεταλλευόμενος τη νεαρή ηλικία μιας 16χρονης, 37χρονος ανήρτησε άσεμνες φωτογραφίες της στο διαδίκτυο, ο οποίος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία,  ενώ παράλληλα αναζητείται η συνεργός του, αλλοδαπή φωτογράφος.

Συνελήφθη, στις 03.08.2011 το πρωί στο σπίτι του στον Άγιο Στέφανο Αττικής, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 37χρονος ημεδαπός και αναζητείται μια αλλοδαπή, επαγγελματίας φωτογράφος, οι οποίοι φωτογράφισαν 16χρονη ανήλικη σε ημίγυμνες στάσεις και ανήρτησαν τις σχετικές φωτογραφίες της σε ιστοσελίδες του διαδικτύου. Κατηγορούνται και οι δύο για παιδική πορνογραφία που τελέστηκε μέσω του διαδικτύου.

Ειδικότερα, προ καιρού, ο πατέρας της 16χρονης κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι οι υπεύθυνοι ιστοσελίδας του διαδικτύου είχαν προσεγγίσει την ανήλικη κόρη του και πέτυχαν, εκμεταλλευόμενοι τη νεαρή της ηλικία, να τη φωτογραφήσουν και να την κινηματογραφήσουν σε ημίγυμνες στάσεις. Όπως κατήγγειλε, την κόρη του προσέγγισε τον χειμώνα του 2010, ο 37χρονος ημεδαπός, μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος μαζί με την αναζητούμενη αλλοδαπή φωτογράφο την οδήγησαν σε παραλιακό ξενοδοχείο.

Οι φωτογραφίες της ανήλικης αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύθηκαν σε αρκετές άλλες αναφέροντας παράλληλα και το ονοματεπώνυμό της. Από την αστυνομική ηλεκτρονική έρευνα που ακολούθησε, καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών που προκλήθηκε από σχετική εισαγγελική παραγγελία, εντοπίσθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του 37χρονου ημεδαπού.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε, χθες το πρωί στο σπίτι του στον Άγιο Στέφανο Αττικής, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) σκληροί δίσκοι Η/Υ και ένας (1) φορητός Η/Υ, στους οποίους υπήρχαν αρχεία εικόνας από ημίγυμνες ή άσεμνες φωτογραφήσεις της ανήλικης.

Ο συλληφθείς 37χρονος, οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Αθηνών.

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Σύλληψη για παιδική πορνογραφία

  1. […] Σύλληψη για παιδι&ka… Εκμεταλλευόμενος τη νεαρή ηλικία μιας 16χρονης, 37χρονος ημεδαπός ανήρτησε άσεμνες φωτογραφίες της στο διαδίκτυο, ο οποίος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία,  ενώ παράλληλα αναζητείται η συνεργός του, αλλοδαπή φωτογράφος. Source: blogs.sch.gr […]

Τα σχόλια έχουν κλείσει.