Επιχείρηση εντοπισμού και αποτροπής αυτοκτονίας 30χρονου : 2011-08-10

Ολονύχτια αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με πληρώματα περιπολικών της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να εντοπισθεί 30χρονος που είχε εκδηλώσει πρόθεση αυτοκτονίας.

Μετά από εκτεταμένες ψηφιακές και φυσικές αναζητήσεις βρέθηκε τις πρωινές ώρες σε παραλία της ν/α Αττικής λίγο πριν εκδηλώσει την πρόθεσή του. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 30χρονου ημεδαπού, ενημέρωσε χθες αργά το βράδυ αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι ο γιος του εγκατέλειψε την οικία του προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού πρώτα άφησε ιδιόχειρο σημείωμα με την πρόθεσή του.

Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο 30χρονος εντοπίσθηκε, βάσει της ψηφιακής σάρωσης, ανάλυσης και των συντεταγμένων εκπομπής του κινητού του, στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής της ν/α Αττικής. Από τις επιτόπιες έρευνες και αναζητήσεις των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Άμεσης Δράσης, εντοπίσθηκε σε παραλιακό σημείο μόνος του λίγο πριν εκδηλώσει τη βούλησή του.

Ο 30χρονος, αφού μεταφέρθηκε στους χώρους της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στη συνέχεια, παραπέμφθηκε σε ψυχολόγο για την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη. Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν αποτραπεί από αστυνομικές επιχειρήσεις έρευνας και εντοπισμού ενενήντα οκτώ (98) περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας.

Πηγή: Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

Αφήστε μια απάντηση


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων