Επιχείρηση εντοπισμού και αποτροπής αυτοκτονίας 30χρονου

Ολονύχτια αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με πληρώματα περιπολικών της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να εντοπισθεί 30χρονος που είχε εκδηλώσει πρόθεση αυτοκτονίας.

Μετά από εκτεταμένες ψηφιακές και φυσικές αναζητήσεις βρέθηκε τις πρωινές ώρες σε παραλία της ν/α Αττικής λίγο πριν εκδηλώσει την πρόθεσή του. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 30χρονου ημεδαπού, ενημέρωσε χθες αργά το βράδυ αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι ο γιος του εγκατέλειψε την οικία του προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού πρώτα άφησε ιδιόχειρο σημείωμα με την πρόθεσή του.

Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο 30χρονος εντοπίσθηκε, βάσει της ψηφιακής σάρωσης, ανάλυσης και των συντεταγμένων εκπομπής του κινητού του, στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής της ν/α Αττικής. Από τις επιτόπιες έρευνες και αναζητήσεις των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Άμεσης Δράσης, εντοπίσθηκε σε παραλιακό σημείο μόνος του λίγο πριν εκδηλώσει τη βούλησή του.

Ο 30χρονος, αφού μεταφέρθηκε στους χώρους της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στη συνέχεια, παραπέμφθηκε σε ψυχολόγο για την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη. Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν αποτραπεί από αστυνομικές επιχειρήσεις έρευνας και εντοπισμού ενενήντα οκτώ (98) περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας.

Πηγή: Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση