Άλλη μια περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη : 2011-08-16

Άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη στις 12-08-2011 το βράδυ, σε περιοχή της Αττικής, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ειδικότερα, εκείνο το βράδυ η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε κατεπείγον μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από χρήστη ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, ότι χρήστης του ιστότοπου facebook δήλωνε σε «chat rooms» ρητά την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει με συγκεκριμένο τρόπο.

Μέσω ειδικού διαύλου άμεσης επικοινωνίας ενημερώθηκε το εξειδικευμένο προσωπικό του ιστοτόπου Facebook και εντοπίστηκαν άμεσα τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία διερευνήθηκαν ψηφιακά. Κατόπιν ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών.

Στη συνέχεια κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την συνδρομή Αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Αττικής, μετέβη στην οικία του, όπου διαπιστώθηκε η άσχημη ψυχολογική του κατάσταση και η πρόθεση του να αυτοκτονήσει. Την ψυχολογική του υποστήριξη ανέλαβε, σε πρώτη φάση, συνεργαζόμενος ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αφήστε μια απάντηση


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων