Άλλη μια περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη

Άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη στις 12-08-2011 το βράδυ, σε περιοχή της Αττικής, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ειδικότερα, εκείνο το βράδυ η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε κατεπείγον μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από χρήστη ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, ότι χρήστης του ιστότοπου facebook δήλωνε σε «chat rooms» ρητά την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει με συγκεκριμένο τρόπο.

Μέσω ειδικού διαύλου άμεσης επικοινωνίας ενημερώθηκε το εξειδικευμένο προσωπικό του ιστοτόπου Facebook και εντοπίστηκαν άμεσα τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία διερευνήθηκαν ψηφιακά. Κατόπιν ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών.

Στη συνέχεια κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την συνδρομή Αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Αττικής, μετέβη στην οικία του, όπου διαπιστώθηκε η άσχημη ψυχολογική του κατάσταση και η πρόθεση του να αυτοκτονήσει. Την ψυχολογική του υποστήριξη ανέλαβε, σε πρώτη φάση, συνεργαζόμενος ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση