Σύλληψη ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων : 2011-08-11

Στο πλαίσιο εξειδικευμένων δράσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 52χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Πορνογραφία ανηλίκων».

Έπειτα από την ανάλυση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 52χρονου χρήστη, ο οποίος με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος, προέβαινε σε διακίνηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Σε αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 52χρονου στην Κέρκυρα, στις 10-08-2011, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) σκληροί δίσκοι Η/Υ, στους οποίους υπήρχαν αρχεία (άνω των 250) παιδικής πορνογραφίας (βίντεο και φωτογραφίες). Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Επίσης, στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών ερευνών και εξειδικευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, ο οποίος με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος, προέβαινε σε συστηματική διακίνηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Έπειτα από την ανάλυση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων, ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα του χρήστη και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ημεδαπό, ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για «Πορνογραφία Ανηλίκων».

Σε αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 35χρονου, στις 09-08-2011, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) αεροβόλο όπλο

Τέσσερις (4) σκληροί δίσκοι Η/Υ, κρυμμένοι μέσα σε ύφασμα καναπέ,

Έντεκα (11) οπτικοί πολυμορφικοί δίσκοι ( DVD ),

Ένας (1) φορητός Η/Υ

Δύο (2) κινητά τηλέφωνα

Επτά (7) αμπούλες αερίου

Ένα (1) σπρέι πιπεριού

Μία (1) πτυσσόμενη ράβδος

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα των κατασχεμένων πειστηρίων, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε αποθηκευμένα και διαμοίραζε σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, πάνω από 30.000 φωτογραφίες και βίντεο σκληρής πορνογραφίας με βρέφη, παιδιά και εφήβους. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Trackbacks/Pingbacks

  1. Σύλληψη ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων | GRedu | Scoop.it

Αφήστε μια απάντηση


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων