Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Πρόληψη των εξαρτήσεων στην Εφηβεία””

 

IMG 8cd79de339a14b441ca720007e138802 V

Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση στα πλαίσια του άρθρου 95 του ν. 4823/2021-ΦΕΚ136/Α/3-8-2021.  Το επιμορφωτικό   σεμινάριο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου  και το παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον  οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας που συμμετείχαν, μέσω τηλεδιάσκεψης  σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης “ΘΗΣΕΑΣ Κυκλάδων”, σε επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Πρόληψη εξαρτήσεων στην εφηβεία».
Οι συντονίστριες του προγράμματος ψυχολόγοι κ. Κανελλοπούλου Χρυσαυγή και Βαρθαλίτου Παναγιώτα με την επιστημοσύνη, την πείρα και την ευαισθησία τους δημιούργησαν ένα φιλόξενο, οικείο περιβάλλον συνεργασίας και αλληλεπίδρασης. Μετά την αρχική επί του θέματος ενημέρωση, αναπτύχθηκε γόνιμος, εποικοδομητικός διάλογος με θέμα τον υποστηρικτικό –καθοδηγητικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο εκπαιδευτικός ,συνοδοιπόρος των εφήβων μαθητών του ως προς την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και συμπεριφορών στο πλαίσιο της πρόληψης των εξαρτήσεων.
Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Κανελλοπούλου και Βαρθαλίτου και περιμένουμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας , στο άμεσο μέλλον, με την επιστημονική ομάδα του κέντρου πρόληψης «Θησέας».